Sixt buigt verlies om in winst

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Geheel in lijn met het tweede halfjaar van 2021, scoort Sixt ook goede resultaten in het eerste kwartaal van dit jaar (Foto: Shutterstock).

Autoverhuurder Sixt realiseerde over het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 580 miljoen euro, tegenover 330 miljoen in het eerste kwartaal van 2021. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers die het bedrijf vandaag bekend maakt. De winst voor belastingen komt volgens de voorlopige cijfers uit tussen de 80 en 95 miljoen euro; vorig jaar werd nog een verlies geleden van 14 miljoen euro.

Plat

Het verlies van vorig jaar was direct toe te schrijven aan de coronapandemie, meldt het bedrijf. Door de reisbeperkingen lag het nationale en internationale verhuurverkeer grotendeels plat, wat een grote strop betekende voor verhuurmaatschappijen. In de loop van het jaar verbeterde de economie en stegen de prijzen, wat uiteindelijk leidde tot een recordwinst voor de Duitse verhuurder. “De goede marktprijs is op dit moment verantwoordelijk voor het goede resultaat”, aldus het bedrijf, dat zijn verwachtingen voor heel 2022 handhaaft. De definitieve kwartaalcijfers worden op 12 mei gepresenteerd.

Eerder dit jaar maakte het bedrijf een reorganisatie bekend, waarbij Nederland onder de Europese organisatie werd gehangen.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Sixt buigt verlies om in winst | Automotive Online

Sixt buigt verlies om in winst

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Geheel in lijn met het tweede halfjaar van 2021, scoort Sixt ook goede resultaten in het eerste kwartaal van dit jaar (Foto: Shutterstock).

Autoverhuurder Sixt realiseerde over het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 580 miljoen euro, tegenover 330 miljoen in het eerste kwartaal van 2021. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers die het bedrijf vandaag bekend maakt. De winst voor belastingen komt volgens de voorlopige cijfers uit tussen de 80 en 95 miljoen euro; vorig jaar werd nog een verlies geleden van 14 miljoen euro.

Plat

Het verlies van vorig jaar was direct toe te schrijven aan de coronapandemie, meldt het bedrijf. Door de reisbeperkingen lag het nationale en internationale verhuurverkeer grotendeels plat, wat een grote strop betekende voor verhuurmaatschappijen. In de loop van het jaar verbeterde de economie en stegen de prijzen, wat uiteindelijk leidde tot een recordwinst voor de Duitse verhuurder. “De goede marktprijs is op dit moment verantwoordelijk voor het goede resultaat”, aldus het bedrijf, dat zijn verwachtingen voor heel 2022 handhaaft. De definitieve kwartaalcijfers worden op 12 mei gepresenteerd.

Eerder dit jaar maakte het bedrijf een reorganisatie bekend, waarbij Nederland onder de Europese organisatie werd gehangen.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.