Tesla meer dan biljoen waard door megaorder Hertz (update)

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Hertz bestelt 100 duizend Tesla's. (Foto: Hertz)

Verhuurbedrijf Hertz bestelt 100 duizend Tesla’s en wil daarmee de verhuurvloot in de Verenigde Staten verder elektrificeren. Zo heeft het bedrijf aangekondigd.

Door de megaorder van Hertz is de totale beurswaarde van Tesla gister gestegen tot boven één biljoen dollar waarbij de aandelenkoers steeg tot 995,75 dollar (857,30 euro). Volgens persbureau Bloomberg is Tesla-baas Elon Musk nu goed voor een vermogen van 252 miljard dollar (217 miljard euro).

Mainstream 

De order van Hertz behelst 100 duizend Tesla’s de komende 14 maanden worden uitgeleverd in de VS en een beperkt aantal grote steden in Europa. De Tesla-order heeft een waarde van 4,2 miljard dollar (3,6 miljard euro). Tegelijkertijd zegt Hertz te gaan investeren in laadfaciliteiten op de diverse vestigingen in de VS en Europa.

“Het nieuwe Hertz loopt voorop als mobiliteitsbedrijf. Te beginnen met de grootste EV-vloot in Noord Amerika en de belofte om onze EV-vloot te laten groeien”, aldus Mark Fields, interim ceo bij Hertz. Volgens Fields zijn elektrische auto’s nu mainstream: “De stijgende wereldwijde vraag en interesse naar EV’s is nog maar net begonnen.”  Naar eigen zeggen was Hertz in 2011 het eerste verhuurbedrijf dat EV’s opnam in zijn vloot.

Als gevolg van de coronacrisis kwam het Amerikaanse Hertz vorig jaar in zeer slecht weer terecht en vroeg surseance van betaling aan in de VS.  

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Tesla meer dan biljoen waard door megaorder Hertz (update) | Automotive Online

Tesla meer dan biljoen waard door megaorder Hertz (update)

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Hertz bestelt 100 duizend Tesla's. (Foto: Hertz)

Verhuurbedrijf Hertz bestelt 100 duizend Tesla’s en wil daarmee de verhuurvloot in de Verenigde Staten verder elektrificeren. Zo heeft het bedrijf aangekondigd.

Door de megaorder van Hertz is de totale beurswaarde van Tesla gister gestegen tot boven één biljoen dollar waarbij de aandelenkoers steeg tot 995,75 dollar (857,30 euro). Volgens persbureau Bloomberg is Tesla-baas Elon Musk nu goed voor een vermogen van 252 miljard dollar (217 miljard euro).

Mainstream 

De order van Hertz behelst 100 duizend Tesla’s de komende 14 maanden worden uitgeleverd in de VS en een beperkt aantal grote steden in Europa. De Tesla-order heeft een waarde van 4,2 miljard dollar (3,6 miljard euro). Tegelijkertijd zegt Hertz te gaan investeren in laadfaciliteiten op de diverse vestigingen in de VS en Europa.

“Het nieuwe Hertz loopt voorop als mobiliteitsbedrijf. Te beginnen met de grootste EV-vloot in Noord Amerika en de belofte om onze EV-vloot te laten groeien”, aldus Mark Fields, interim ceo bij Hertz. Volgens Fields zijn elektrische auto’s nu mainstream: “De stijgende wereldwijde vraag en interesse naar EV’s is nog maar net begonnen.”  Naar eigen zeggen was Hertz in 2011 het eerste verhuurbedrijf dat EV’s opnam in zijn vloot.

Als gevolg van de coronacrisis kwam het Amerikaanse Hertz vorig jaar in zeer slecht weer terecht en vroeg surseance van betaling aan in de VS.  

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.