Car Driver Deals: Ruim 400 klanten kozen voor financiering (Update)

Car Driver Deals • Het bedrijf Perrée & Partners, dat de financieringen voor Car Driver Deals afsloot, heeft de samenwerking stopgezet.
Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto Cardriverdeals.com

Ruim 400 gedupeerden van mobiliteitsbedrijf Car Driver Deals kozen bij hun leaseconstructie voor een financiering bij Mijnfinancier.nl, een dochterbedrijf van Perrée & Partners. Dat bevestigt het bedrijf aan Automotive. Het bedrijf Car Driver Deals bood tegen spotprijzen leasecontracten aan, waarbij mensen (een groot deel van) de looptijd vooruit moesten betalen.Lees ook: Wat ging er mis bij Car Driver Deals?

Eerder schatte Olivier Hardenbroek, die namens vele gedupeerden optreedt, de totale schade voor CDD-klanten in op minimaal 30 miljoen euro die ze aan (aan)betalingen hebben gedaan. Hierbij uitgaande van 3.000 contracten en een gemiddelde vooruitbetaling van 10.000 euro.

Update 25 juni: Onmiddellijk gestopt

Via Mijnfinancier.nl zijn ongeveer 400 leningen aan consumenten van Car Driver Deals verstrekt, bevestigt Louis van Drunen, directeur van Perrée & Partners. Deze financiële dienstverlener nam de activiteiten van Mijnfinancier.nl over van de toenmalige eigenaar. “De relatie met CDD was er al”, aldus Van Drunen. “Toen wij via de media vernamen van de praktijken van dit bedrijf, zijn we de samenwerking met onmiddellijke ingang gestopt.”

Toetsen

In totaal werden er via Mijnfinancier.nl dus 400 leningen aan consumenten verstrekt. Ongeveer 70 procent werd door de banken afgewezen. “Dat is wel een hoog percentage, maar daar kan ik geen verdere conclusies aan verbinden”, zegt Van Drunen. “Wij fungeren als intermediair, dus brengen de aanvrager in contact met een geldverstrekker. Die toetst of iemand de lening wel of niet kan krijgen.”

Dat de lening van de gedupeerden doorloopt terwijl hun auto dus is afgenomen, is niet de verantwoordelijkheid van de kredietverstrekker, beaamt Van Drunen. “Als je een lening aangaat voor bijvoorbeeld de aanschaf van een auto, en de dealer gaat failliet, dan zal je toch de lening moeten aflossen. We zijn wel in gesprek met de kredietverstrekkers in hoeverre we de gedupeerden tegemoet kunnen komen, bijvoorbeeld door middel van de aflostermijnen.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.