ALD ziet in derde kwartaal winst dalen en vloot groeien

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Het hoofdkantoor van ALD Nederland (Foto: ALD).

Leasemaatschappij ALD realiseerde in het derde kwartaal van 2020 een nettowinst van 140,6 miljoen euro. Dat is 3,7 procent minder dan in het derde kwartaal van 2019 (146,1 miljoen euro). Over de eerste negen maanden kwam de winst uit op 347,5 miljoen euro (2019: 426,8 miljoen). Dat maakt het bedrijf bekend.

ALD beheert wereldwijd 1,76 miljoen voertuigen in 43 landen. Dit is een groei van 1,6 procent. De organische groei van het wagenpark (gecorrigeerd voor de impact van de verkoop van ALD Fortune Auto Leasing & Renting in China) bedroeg in dezelfde periode 1,7 procent. 

De leasemaatschappij meldt een sneller herstel van de markt te zien dan verwacht, mede dankzij de verkoopstijging van occasions. Het aantal verkochte tweedehandsauto’s in Q3 2020 bedroeg 89 duizend, tegenover 74 duizend in Q3 2019.

Sterk

De verkoop van tweedehandauto’s droeg 29,7 miljoen euro bij aan het bruto bedrijfsresultaat in het derde kwartaal, tegenover 21,1 miljoen euro in Q3 van 2019. De gemiddelde verkoopwinst op tweedehandsauto’s voor het laatste kwartaal was 333 euro per auto. Gemiddeld genomen over de eerste negen maanden van dit jaar komt deze uit op 84 euro per voertuig. “Flexibele leaseoplossingen blijven aan kracht winnen net zoals het leasen van tweedehands leaseauto’s. Onze operationele en financiële prestaties in deze afgelopen 9 maanden waren sterk”, aldus Tim Albertsen, ceo ALD.

De marge op contracten bedroeg 51,7 miljoen en de servicemarge 158,3 miljoen in het derde kwartaal van 2020. Samen was dit 16,3 miljoen minder ten opzichte van het derde kwartaal van 2019, maar gecorrigeerd voor herwaardering van het wagenpark bleef de marge in lijn met de groei van het wagenpark, aldus ALD.

De operationele kosten daalden met 4,8 miljoen euro in het derde kwartaal van 2020 tot 154,1 miljoen. “ALD laat hiermee zien de kosten in moeilijke tijden goed onder controle te hebben. Over heel 2020 daalden de kosten met 8,2 miljoen.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

ALD ziet in derde kwartaal winst dalen en vloot groeien | Automotive Online

ALD ziet in derde kwartaal winst dalen en vloot groeien

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Het hoofdkantoor van ALD Nederland (Foto: ALD).

Leasemaatschappij ALD realiseerde in het derde kwartaal van 2020 een nettowinst van 140,6 miljoen euro. Dat is 3,7 procent minder dan in het derde kwartaal van 2019 (146,1 miljoen euro). Over de eerste negen maanden kwam de winst uit op 347,5 miljoen euro (2019: 426,8 miljoen). Dat maakt het bedrijf bekend.

ALD beheert wereldwijd 1,76 miljoen voertuigen in 43 landen. Dit is een groei van 1,6 procent. De organische groei van het wagenpark (gecorrigeerd voor de impact van de verkoop van ALD Fortune Auto Leasing & Renting in China) bedroeg in dezelfde periode 1,7 procent. 

De leasemaatschappij meldt een sneller herstel van de markt te zien dan verwacht, mede dankzij de verkoopstijging van occasions. Het aantal verkochte tweedehandsauto’s in Q3 2020 bedroeg 89 duizend, tegenover 74 duizend in Q3 2019.

Sterk

De verkoop van tweedehandauto’s droeg 29,7 miljoen euro bij aan het bruto bedrijfsresultaat in het derde kwartaal, tegenover 21,1 miljoen euro in Q3 van 2019. De gemiddelde verkoopwinst op tweedehandsauto’s voor het laatste kwartaal was 333 euro per auto. Gemiddeld genomen over de eerste negen maanden van dit jaar komt deze uit op 84 euro per voertuig. “Flexibele leaseoplossingen blijven aan kracht winnen net zoals het leasen van tweedehands leaseauto’s. Onze operationele en financiële prestaties in deze afgelopen 9 maanden waren sterk”, aldus Tim Albertsen, ceo ALD.

De marge op contracten bedroeg 51,7 miljoen en de servicemarge 158,3 miljoen in het derde kwartaal van 2020. Samen was dit 16,3 miljoen minder ten opzichte van het derde kwartaal van 2019, maar gecorrigeerd voor herwaardering van het wagenpark bleef de marge in lijn met de groei van het wagenpark, aldus ALD.

De operationele kosten daalden met 4,8 miljoen euro in het derde kwartaal van 2020 tot 154,1 miljoen. “ALD laat hiermee zien de kosten in moeilijke tijden goed onder controle te hebben. Over heel 2020 daalden de kosten met 8,2 miljoen.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.