Sixt biedt ultrashortlease in abonnementsvorm

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Beeld: screenshot website Sixt+

Autoverhuurbedrijf Sixt lanceert vandaag Sixt+, een shortleasevorm waarbij consumenten voor 30 dagen een auto kunnen huren. Het abonnement is maandelijks opzegbaar; ook kan er tussentijds voor een andere auto worden gekozen.

De verhuurmaatschappij zegt hiermee in te spelen op de vraag van consumenten naar flexibelere mobiliteit. Het abonnement is all-inclusive, meldt Sixt: onder andere schade, onderhoud, verzekeringen en belastingen zijn inbegrepen. Los van het leasetarief geldt een eenmalige bijdrage van 199 euro. De maandtarieven zijn vanaf 499 euro voor een Peugeot 308 of vergelijkbaar model. Hierbij geldt wel een eigen risico van 2.000 euro en een limiet van 500 kilometer (daarboven wordt 36 cent per kilometer extra gerekend). Ook is niet alle schade verzekerd, daarvoor moet worden bijbetaald.Lees ook het interview met Karen van den Boom (Sixt): Wij horen aan de tekentafel van BV Nederland.

Karen van den Boom, ceo van Sixt Nederland, denkt dat de nieuwe dienst in een behoefte voorziet. “Nu kunnen we alle wensen op het gebied van individuele mobiliteit vervullen. Overzichtelijk, gemakkelijk en zonder lange levertijden.” Eerder lanceerde Sixt al een autodeelconcept in Nederland. Destijds vertelde Van den Boom in een Livestream bij Automotive dat de verhuurder zoveel mogelijk manieren zoekt om de verhuurvloot in te kunnen zetten. 

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Sixt biedt ultrashortlease in abonnementsvorm | Automotive Online

Sixt biedt ultrashortlease in abonnementsvorm

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Beeld: screenshot website Sixt+

Autoverhuurbedrijf Sixt lanceert vandaag Sixt+, een shortleasevorm waarbij consumenten voor 30 dagen een auto kunnen huren. Het abonnement is maandelijks opzegbaar; ook kan er tussentijds voor een andere auto worden gekozen.

De verhuurmaatschappij zegt hiermee in te spelen op de vraag van consumenten naar flexibelere mobiliteit. Het abonnement is all-inclusive, meldt Sixt: onder andere schade, onderhoud, verzekeringen en belastingen zijn inbegrepen. Los van het leasetarief geldt een eenmalige bijdrage van 199 euro. De maandtarieven zijn vanaf 499 euro voor een Peugeot 308 of vergelijkbaar model. Hierbij geldt wel een eigen risico van 2.000 euro en een limiet van 500 kilometer (daarboven wordt 36 cent per kilometer extra gerekend). Ook is niet alle schade verzekerd, daarvoor moet worden bijbetaald.Lees ook het interview met Karen van den Boom (Sixt): Wij horen aan de tekentafel van BV Nederland.

Karen van den Boom, ceo van Sixt Nederland, denkt dat de nieuwe dienst in een behoefte voorziet. “Nu kunnen we alle wensen op het gebied van individuele mobiliteit vervullen. Overzichtelijk, gemakkelijk en zonder lange levertijden.” Eerder lanceerde Sixt al een autodeelconcept in Nederland. Destijds vertelde Van den Boom in een Livestream bij Automotive dat de verhuurder zoveel mogelijk manieren zoekt om de verhuurvloot in te kunnen zetten. 

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.