Sixt heeft beste kwartaal ooit

Sixt • Het bedrijf kon financieel profiteren van een aanhoudend sterke vraag voor het begin van de zomer terwijl ook de prijzen voor autohuur ruim boven het niveau van 2019 lagen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Sixt)

Sixt heeft in het tweede kwartaal een omzet gedraaid van 925,1 miljoen euro, de hoogste omzet die het Duitse bedrijf ooit in één kwartaal behaalde. Die omzet was 24,4 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst kwam met 131,9 miljoen euro eveneens op een recordniveau uit. Sixt haalde daarmee een brutomarge van 14,3 procent, flink hoger dan de 11,7 procent in pre-corona jaar 2019, meldt het bedrijf in het kwartaalbericht.

Sixt breidde de vloot met bijna een kwart uit naar 166.300 voertuigen. Het aandeel premium auto’s lag op bijna 60 procent, met onder meer nieuwe auto’s van BMW, Mercedes-Benz en Audi. Daarnaast telt de vloot ook auto’s van onder meer BYD, Tesla, NIO en Maxus. Het aantal elektrische voertuigen kwam voor het eerst boven de 20 procent uit. Sixt wil dat tegen 2030 opgevoerd hebben naar 70 tot 90 procent. Daarnaast is recent de vloot van autodeel- aanbieder Miles in de Sixt-app opgenomen waarmee wereldwijd rond de 14 duizend voertuigen extra geboekt kunnen worden.

Het B2B segment en de lange termijn verhuur business droegen relatief sterk bij aan de omzetgroei. Co-ceo Konstantin Sixt: “De belangrijkste succesfactor is en blijft het premium aanbod dat we beschikbaar maken voor onze klanten en dat we opnieuw hebben uitgebreid.”

Vorig kwartaal behaalde Sixt nog de hoogste omzet in de geschiedenis van het bedrijf.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Sixt heeft beste kwartaal ooit | Automotive Online

Sixt heeft beste kwartaal ooit

Sixt • Het bedrijf kon financieel profiteren van een aanhoudend sterke vraag voor het begin van de zomer terwijl ook de prijzen voor autohuur ruim boven het niveau van 2019 lagen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Sixt)

Sixt heeft in het tweede kwartaal een omzet gedraaid van 925,1 miljoen euro, de hoogste omzet die het Duitse bedrijf ooit in één kwartaal behaalde. Die omzet was 24,4 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst kwam met 131,9 miljoen euro eveneens op een recordniveau uit. Sixt haalde daarmee een brutomarge van 14,3 procent, flink hoger dan de 11,7 procent in pre-corona jaar 2019, meldt het bedrijf in het kwartaalbericht.

Sixt breidde de vloot met bijna een kwart uit naar 166.300 voertuigen. Het aandeel premium auto’s lag op bijna 60 procent, met onder meer nieuwe auto’s van BMW, Mercedes-Benz en Audi. Daarnaast telt de vloot ook auto’s van onder meer BYD, Tesla, NIO en Maxus. Het aantal elektrische voertuigen kwam voor het eerst boven de 20 procent uit. Sixt wil dat tegen 2030 opgevoerd hebben naar 70 tot 90 procent. Daarnaast is recent de vloot van autodeel- aanbieder Miles in de Sixt-app opgenomen waarmee wereldwijd rond de 14 duizend voertuigen extra geboekt kunnen worden.

Het B2B segment en de lange termijn verhuur business droegen relatief sterk bij aan de omzetgroei. Co-ceo Konstantin Sixt: “De belangrijkste succesfactor is en blijft het premium aanbod dat we beschikbaar maken voor onze klanten en dat we opnieuw hebben uitgebreid.”

Vorig kwartaal behaalde Sixt nog de hoogste omzet in de geschiedenis van het bedrijf.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.