Investeringsfonds Elliott neemt meerderheidsbelang in Hiltermann

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Michel Akerboom blijft ceo van het bedrijf. (Foto: Hiltermann Lease Groep)

De Britse investeringsmaatschappij Elliott Advisors heeft een meerderheidsbelang genomen in de Hiltermann Lease Groep. Dat meldt directeur Michel Akerboom aan Automotive.

De aandelen zijn overgenomen van onder andere mede-oprichter Norbert Karthaus, die helemaal uit het bedrijf stapt, en Boudewijn Hiltermann, die minderheidsaandeelhouder blijft. “Met Elliott als nieuwe partner verwachten we sneller verder te kunnen groeien”, aldus Akerboom.

De Hiltermann Lease Groep, opgericht in 2004 na een fusie tussen Strix Lease en Auto Lease Company, heeft een portfolio van meer dan 35 duizend contracten en staat in de top tien van grootste leasemaatschappijen in Nederland. Vorig jaar was het bedrijf finalist in de verkiezing Automotive Company of the Year.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Investeringsfonds Elliott neemt meerderheidsbelang in Hiltermann | Automotive Online

Investeringsfonds Elliott neemt meerderheidsbelang in Hiltermann

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Michel Akerboom blijft ceo van het bedrijf. (Foto: Hiltermann Lease Groep)

De Britse investeringsmaatschappij Elliott Advisors heeft een meerderheidsbelang genomen in de Hiltermann Lease Groep. Dat meldt directeur Michel Akerboom aan Automotive.

De aandelen zijn overgenomen van onder andere mede-oprichter Norbert Karthaus, die helemaal uit het bedrijf stapt, en Boudewijn Hiltermann, die minderheidsaandeelhouder blijft. “Met Elliott als nieuwe partner verwachten we sneller verder te kunnen groeien”, aldus Akerboom.

De Hiltermann Lease Groep, opgericht in 2004 na een fusie tussen Strix Lease en Auto Lease Company, heeft een portfolio van meer dan 35 duizend contracten en staat in de top tien van grootste leasemaatschappijen in Nederland. Vorig jaar was het bedrijf finalist in de verkiezing Automotive Company of the Year.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.