Nieuwe post | Petra Jansen op de Haar (Hiltermann) gelooft in humor en begrip

Nieuwe post • Petra Jansen op de Haar is onlangs benoemd tot chief operating officer van Hiltermann Lease Groep. Ze haalde haar bachelor op de hotelschool en een master in de economie en bouwde een carrière op in de financiële wereld, onder andere bij ASR. Ze woont samen en heeft twee kinderen, van 16 en 18.
Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:
Petra Jansen op de Haar is coo bij Hiltermann Lease Groep.

Wat doe je graag in je vrijetijd?

“Ik houd erg van reizen, met name naar Azië. Ik sport in mijn vrije tijd – vooral uit noodzaak – en ik houd van koken en uit eten gaan.”

Met wie zou je graag een dag willen ruilen?

“Met Christine Lagarde, voorzitter van de ECB. Het lijkt me buitengewoon interessant om de discussies bij te wonen, zoals over afbouw van de opkoopprogramma’s en de verhoging van de rente. Hoe kom je uit een situatie die je misschien wel te lang hebt laten bestaan? Super interessant.”

Welke les heb je geleerd uit je studententijd?

“Dat er een grens is aan wat je moet drinken.”

Welke gebeurtenis in je leven is bepalend geweest?

“Mijn vader is ondernemer en had goede en slechte tijden. Hij lag soms nachten wakker. Ik denk dat dit ervoor heeft gezorgd dat ik ondernemend ben, maar geen ondernemer.”

Wat is je persoonlijke ambitie bij Hiltermann?

“Ik wil onze groei makkelijker maken. We zijn de laatste jaren heel hard gegroeid. Hierdoor hebben we nu wat groeistuipen waar klanten en salespartners en ook medewerkers soms last van hebben. Een mix van automatisering, robotisering, maar zeker ook goede afspraken met elkaar maken, gaat ervoor zorgen dat die groei soepeler loopt.”

Heb je het gevoel dat je een vrouw bent in een mannenwereld?

“Ja, maar ik ben heel vaak vrouw in een mannenwereld geweest. Toen ik startte was een vrouw in de financiële wereld nog vrij bijzonder. De financiële sector is wel bijgetrokken. Bij ASR zaten we bijvoorbeeld al met een groot aantal vrouwen in de directie. Bij Hiltermann is het iets meer een mannenwereld. Da’s anders, maar zeker niet minder leuk. Onlangs heb ik mijn twee mannelijke collega’s nog verteld dat ‘wij vrouwen’ niet direct een oplossing willen, maar eerst even willen sparren. Ik geloof in humor en begrip. Je moet zoeken naar complementariteit. Daar horen voor mij verschillende achtergronden bij.”

Wat voor leidinggevende ben je?

“Mensen zien mij als resultaatgericht en behoorlijk direct, maar ook fun- en mensgericht. Ik kan goed op hoofdlijnen blijven, maar ben ook niet te beroerd om erin te duiken als ik het niet begrijp.”

Nieuwe post | Petra Jansen op de Haar (Hiltermann) gelooft in humor en begrip | Automotive Online

Nieuwe post | Petra Jansen op de Haar (Hiltermann) gelooft in humor en begrip

Nieuwe post • Petra Jansen op de Haar is onlangs benoemd tot chief operating officer van Hiltermann Lease Groep. Ze haalde haar bachelor op de hotelschool en een master in de economie en bouwde een carrière op in de financiële wereld, onder andere bij ASR. Ze woont samen en heeft twee kinderen, van 16 en 18.
Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:
Petra Jansen op de Haar is coo bij Hiltermann Lease Groep.

Wat doe je graag in je vrijetijd?

“Ik houd erg van reizen, met name naar Azië. Ik sport in mijn vrije tijd – vooral uit noodzaak – en ik houd van koken en uit eten gaan.”

Met wie zou je graag een dag willen ruilen?

“Met Christine Lagarde, voorzitter van de ECB. Het lijkt me buitengewoon interessant om de discussies bij te wonen, zoals over afbouw van de opkoopprogramma’s en de verhoging van de rente. Hoe kom je uit een situatie die je misschien wel te lang hebt laten bestaan? Super interessant.”

Welke les heb je geleerd uit je studententijd?

“Dat er een grens is aan wat je moet drinken.”

Welke gebeurtenis in je leven is bepalend geweest?

“Mijn vader is ondernemer en had goede en slechte tijden. Hij lag soms nachten wakker. Ik denk dat dit ervoor heeft gezorgd dat ik ondernemend ben, maar geen ondernemer.”

Wat is je persoonlijke ambitie bij Hiltermann?

“Ik wil onze groei makkelijker maken. We zijn de laatste jaren heel hard gegroeid. Hierdoor hebben we nu wat groeistuipen waar klanten en salespartners en ook medewerkers soms last van hebben. Een mix van automatisering, robotisering, maar zeker ook goede afspraken met elkaar maken, gaat ervoor zorgen dat die groei soepeler loopt.”

Heb je het gevoel dat je een vrouw bent in een mannenwereld?

“Ja, maar ik ben heel vaak vrouw in een mannenwereld geweest. Toen ik startte was een vrouw in de financiële wereld nog vrij bijzonder. De financiële sector is wel bijgetrokken. Bij ASR zaten we bijvoorbeeld al met een groot aantal vrouwen in de directie. Bij Hiltermann is het iets meer een mannenwereld. Da’s anders, maar zeker niet minder leuk. Onlangs heb ik mijn twee mannelijke collega’s nog verteld dat ‘wij vrouwen’ niet direct een oplossing willen, maar eerst even willen sparren. Ik geloof in humor en begrip. Je moet zoeken naar complementariteit. Daar horen voor mij verschillende achtergronden bij.”

Wat voor leidinggevende ben je?

“Mensen zien mij als resultaatgericht en behoorlijk direct, maar ook fun- en mensgericht. Ik kan goed op hoofdlijnen blijven, maar ben ook niet te beroerd om erin te duiken als ik het niet begrijp.”