Toyota grootste stijger bij leaseregistraties, Renault onderuit

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Over heel 2019 is er een kleine min. (Foto: Shutterstock)

In augustus zijn er 9 procent minder leaseauto’s geregistreerd dan in augustus vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van RDC, verwerkt door Automotive. Vorig jaar augustus was er een piek in de leaseregistraties in aanloop naar de invoering van de nieuwe emissie-meetmethode WLTP. Dat effect is ook terug te zien in de totale nieuwverkoop.

Over heel 2019 komen de leaseregistraties uit op 150 duizend stuks, 0,7 procent minder dan vorig jaar. Bekijk de maandtotalen in de Automotive Kennisbank.

Bij de volumemerken noteerde Toyota in augustus de grootste plus. Vooral dankzij de mede in privé leae populaire Aygo. Renault ging zwaar onderuit en registreerde bijna driekwart minder leaseauto’s. 

Lees meer op Fleet&Mobility.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.