Maas Autogroep koopt dealertak Van Beynum, leasedivisie naar VWPFS

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Van Beynum werd in 1920 opgericht. (Foto: Van Beynum)

Maas Autogroep neemt de dealeractiviteiten van VAG-dealer Van Beynum Autogroep over. Tegelijkertijd koopt Volkswagen Pon Financial Services (VWPFS) de leasemaatschappijen van zowel Maas als Van Beynum, gezamenlijk goed voor ongeveer 3.000 contracten. Dat melden de bedrijven vanochtend.

“Binnen het retaillandschap van dealerbedrijven vindt een consolidatieslag plaats en deze overname past in deze trend”, schrijven de bedrijven. Importeur Pon wil dat zijn dealers allemaal groeien naar een VAG-merk gerelateerde omzet van minstens 200 miljoen euro. ‘Als dealers niet investeren in nieuwe businessmodellen zakt de verdiencapaciteit binnen een paar jaar onder nul.’

Maas Autogroep heeft vestigingen in Nieuwkoop, Alphen a/d Rijn en Uithoorn. Van Beynum is actief in Gouda, Moordrecht, Woerden en Bodegraven. Beide bedrijven voeren Volkswagen, Audi, Skoda en Seat (Van Beynum alleen als service-dealer). Alle 150 medewerkers gaan mee naar Maas Autogroep.

Vorig jaar vond een soortgelijke transactie plaats toen Autohaas Groep gekocht werd door Emil Frey en VWPFS

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Maas Autogroep koopt dealertak Van Beynum, leasedivisie naar VWPFS | Automotive Online

Maas Autogroep koopt dealertak Van Beynum, leasedivisie naar VWPFS

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Van Beynum werd in 1920 opgericht. (Foto: Van Beynum)

Maas Autogroep neemt de dealeractiviteiten van VAG-dealer Van Beynum Autogroep over. Tegelijkertijd koopt Volkswagen Pon Financial Services (VWPFS) de leasemaatschappijen van zowel Maas als Van Beynum, gezamenlijk goed voor ongeveer 3.000 contracten. Dat melden de bedrijven vanochtend.

“Binnen het retaillandschap van dealerbedrijven vindt een consolidatieslag plaats en deze overname past in deze trend”, schrijven de bedrijven. Importeur Pon wil dat zijn dealers allemaal groeien naar een VAG-merk gerelateerde omzet van minstens 200 miljoen euro. ‘Als dealers niet investeren in nieuwe businessmodellen zakt de verdiencapaciteit binnen een paar jaar onder nul.’

Maas Autogroep heeft vestigingen in Nieuwkoop, Alphen a/d Rijn en Uithoorn. Van Beynum is actief in Gouda, Moordrecht, Woerden en Bodegraven. Beide bedrijven voeren Volkswagen, Audi, Skoda en Seat (Van Beynum alleen als service-dealer). Alle 150 medewerkers gaan mee naar Maas Autogroep.

Vorig jaar vond een soortgelijke transactie plaats toen Autohaas Groep gekocht werd door Emil Frey en VWPFS

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.