Leaseplan: Nederland duurste dieselland

Floor Vink Floor Vink
Foto: Shutterstock

Dat blijkt uit de Leaseplan Car Cost Index 2016, waarbij de leasemaatschappij de totale autokosten van benzine- en dieselauto’s in 24 Europese landen waar het bedrijf actief is vergelijkt.Bekijk het volledige onderzoeksdocument in onze Kennisbank.

Leaseplan pleit daarom voor belasting op basis van betalen naar gebruik. Volgens Erik Henstra, de nieuwe managing director van Leaseplan Nederland, wordt een automobilist nu niet gestimuleerd om minder kilometers te maken. “Op de meeste kosten heeft een automobilist nu zelf geen invloed. Alleen brandstofaccijnzen belasten het gebruik. Belasten op gebruik zorgt pas voor minder kilometers, minder files en een beter milieu.”

Lees meer op Fleet&Mobility.

VNA werkt al enige tijd aan een plan voor rekeningrijden. Ook RAI Vereniging en Bovag zijn voorstanders. De ANWB was eerst voor, maar wil nu meer onderzoek.

Leaseplan: Nederland duurste dieselland | Automotive Online

Leaseplan: Nederland duurste dieselland

Floor Vink Floor Vink
Foto: Shutterstock

Dat blijkt uit de Leaseplan Car Cost Index 2016, waarbij de leasemaatschappij de totale autokosten van benzine- en dieselauto’s in 24 Europese landen waar het bedrijf actief is vergelijkt.Bekijk het volledige onderzoeksdocument in onze Kennisbank.

Leaseplan pleit daarom voor belasting op basis van betalen naar gebruik. Volgens Erik Henstra, de nieuwe managing director van Leaseplan Nederland, wordt een automobilist nu niet gestimuleerd om minder kilometers te maken. “Op de meeste kosten heeft een automobilist nu zelf geen invloed. Alleen brandstofaccijnzen belasten het gebruik. Belasten op gebruik zorgt pas voor minder kilometers, minder files en een beter milieu.”

Lees meer op Fleet&Mobility.

VNA werkt al enige tijd aan een plan voor rekeningrijden. Ook RAI Vereniging en Bovag zijn voorstanders. De ANWB was eerst voor, maar wil nu meer onderzoek.