Leaseplan duikt op Uber-chauffeurs

Floor Vink Floor Vink

Het gaat om chauffeurs voor de UberX-dienst, de goedkoopste optie van het bedrijf. “Binnen 48 uur na ondertekening van het contract kunnen ze de auto ophalen bij een van onze occasioncentra”, vertelt Nicole Hagen, persvoorlichter van Leaseplan. Het eerste half jaar rijden zij een occasion uit een speciaal samengestelde flexpool van de leasemaatschappij. “Er hoeft geen borg betaald te worden, en in die eerste zes maanden kan het leasecontract dagelijks zonder boete worden opgezegd.”

Na die startperiode kan een nieuwe auto besteld worden. “Zij kunnen dan uit zo’n tien modellen kiezen, dat is steeds een wisselend aanbod”, legt Hagen uit.“Het is nog niet duidelijk welke modellen dat zijn, die onderhandelingen lopen nog.” In ieder geval staat vast dat de auto’s een automaat zijn en een diesel- of benzine-hybridemotor hebben.

Over het verwachte aantal deelnemers doen Uber en Leaseplan geen uitspraken. Ook Toyota en Jaguar hebben een overeenkomst met uber.

Bundels

Het gaat bij Leaseplan om een all-in operationeel leasecontract, met een vanafprijs van 180 euro per week met een max van duizend kilometers. “We bieden meerdere bundels. Als er meer kilometers worden gereden, geldt een toeslag per kilometer. Na zes maanden bekijken we met de chauffeur of overstappen naar een andere bundel slim is”, vertelt Hagen. “Ze mogen er ook privé mee rijden, dan moet er uiteraard wel bijtelling betaald worden.”

De auto’s worden door Leaseplan uitgerust met een boordcomputer en blauwe kentekenplaten. De taxivergunning moeten ze wel zelf regelen.

Leaseplan duikt op Uber-chauffeurs | Automotive Online

Leaseplan duikt op Uber-chauffeurs

Floor Vink Floor Vink

Het gaat om chauffeurs voor de UberX-dienst, de goedkoopste optie van het bedrijf. “Binnen 48 uur na ondertekening van het contract kunnen ze de auto ophalen bij een van onze occasioncentra”, vertelt Nicole Hagen, persvoorlichter van Leaseplan. Het eerste half jaar rijden zij een occasion uit een speciaal samengestelde flexpool van de leasemaatschappij. “Er hoeft geen borg betaald te worden, en in die eerste zes maanden kan het leasecontract dagelijks zonder boete worden opgezegd.”

Na die startperiode kan een nieuwe auto besteld worden. “Zij kunnen dan uit zo’n tien modellen kiezen, dat is steeds een wisselend aanbod”, legt Hagen uit.“Het is nog niet duidelijk welke modellen dat zijn, die onderhandelingen lopen nog.” In ieder geval staat vast dat de auto’s een automaat zijn en een diesel- of benzine-hybridemotor hebben.

Over het verwachte aantal deelnemers doen Uber en Leaseplan geen uitspraken. Ook Toyota en Jaguar hebben een overeenkomst met uber.

Bundels

Het gaat bij Leaseplan om een all-in operationeel leasecontract, met een vanafprijs van 180 euro per week met een max van duizend kilometers. “We bieden meerdere bundels. Als er meer kilometers worden gereden, geldt een toeslag per kilometer. Na zes maanden bekijken we met de chauffeur of overstappen naar een andere bundel slim is”, vertelt Hagen. “Ze mogen er ook privé mee rijden, dan moet er uiteraard wel bijtelling betaald worden.”

De auto’s worden door Leaseplan uitgerust met een boordcomputer en blauwe kentekenplaten. De taxivergunning moeten ze wel zelf regelen.