Mistergreen wil 750 duizend euro ophalen met obligaties

Redactie Redactie
• Laatste update:

Mistergreen wil 3 miljoen euro investeren in het wagenpark, waarvan 750 duizend euro uit obligaties zal komen. Hiervoor geeft het bedrijf achtergestelde obligaties uit met een rentepercentage van 5 procent en een looptijd van 2 jaar. “Deze manier van investeren hoort bij deze tijd,” aldus Mark Schreurs, directeur van Mistergreen Electric Lease. De hoogte van het rentepercentage is bepaald door het risico dat investeerders lopen. “Dit is een normale percentage voor dit soort obligaties.” Lees hier een interview met Florian Minderop, een van de oprichters van het bedrijf.

Tot nu toe zijn er 400 obligaties uitgegeven van 1.000 euro per stuk. “Dit is ongeveer 50 procent van het streefbedrag. De rest van de financiering komt uit ons eigen vermogen en een banklening,” legt Schreurs uit. Het te financieren wagenpark bestaat voor 80 procent uit Tesla-auto’s.

In maart werd gemeld dat het bedrijf samen met NLE duizend Tesla’s model 3 naar Nederland wil halen. De verwachting is dat de obligaties binnen twee weken zijn uitgegeven. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.