Onrust bij Athlon blijft: exit Van Roij

Redactie Redactie
• Laatste update:

Van Roij was sinds ruim een jaar executive vice president van Athlon Car Lease International en maakte deel uit van de zogenaamde beslisdriehoek, waarin ook Athlon president Hans Blink en directeur van Athlon Nederland Armand van Veen zitten.

Grip
Over de reden van het vertrek, dat al enige tijd geleden heeft plaatsgevonden maar bewust stil werd gehouden, doen de partijen geen mededelingen. “Dat hebben we samen zo afgesproken”, zegt Armand van Veen in een reactie. De nieuwe directeur van Athlon Nederland, die onlangs zelf de vertrokken Paul Harms opvolgde, onderschrijft dat de voordurende wisselingen in het management de rust binnen de organisatie niet ten goede komt, maar ontkent dat de directie de grip op de eigen organisatie kwijt is en het bedrijf stuurloos is.

Geloofwaardigheid
Ook spreekt Van Veen met klem de geruchten in de leasebranche tegen dat het vertrek van Hans Blink als president van Athlon Car Lease aanstaande zou zijn. “Daarvan is geen sprake”, aldus Van Veen. Ook dat de geloofwaardigheid en positie van Blink door de leegloop en onrust bij het bedrijf bij moederbedrijf De Lage Landen ter discussie staan wijst Van Veen van de hand. “Dat is voor uw rekening, daar houd ik mij verre van. Je kunt alle personeelsmutaties van de laatste tijd ook uitleggen als durf om keuzes te maken, ook op managementniveau.”

Volgens de Athlon-directeur ontwikkelt Athlon Car Lease zich dit jaar goed en is moederbedrijf De Lage Landen juist tevreden. “We hebben nog geen halfjaarcijfers, maar zowel financieel en commercieel draaien we tot nu toe een goed jaar.”

Taakverdeling
Het is nog niet duidelijk of de functie van Van Roij opnieuw wordt ingevuld. “Daarover nemen we in september een beslissing”, aldus Van Veen. Tot die tijd worden de taken van de vertrokken executive vice president van Athlon Car Lease International verdeeld onder Blink, Van Veen en Richard Sikkel, die internationaal commercieel verantwoordelijk is. Van Veen: “Omdat de internationale structuur inmiddels goed vorm heeft gekregen kunnen we dat op die manier voorlopig goed opvangen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Onrust bij Athlon blijft: exit Van Roij | Automotive Online

Onrust bij Athlon blijft: exit Van Roij

Redactie Redactie
• Laatste update:

Van Roij was sinds ruim een jaar executive vice president van Athlon Car Lease International en maakte deel uit van de zogenaamde beslisdriehoek, waarin ook Athlon president Hans Blink en directeur van Athlon Nederland Armand van Veen zitten.

Grip
Over de reden van het vertrek, dat al enige tijd geleden heeft plaatsgevonden maar bewust stil werd gehouden, doen de partijen geen mededelingen. “Dat hebben we samen zo afgesproken”, zegt Armand van Veen in een reactie. De nieuwe directeur van Athlon Nederland, die onlangs zelf de vertrokken Paul Harms opvolgde, onderschrijft dat de voordurende wisselingen in het management de rust binnen de organisatie niet ten goede komt, maar ontkent dat de directie de grip op de eigen organisatie kwijt is en het bedrijf stuurloos is.

Geloofwaardigheid
Ook spreekt Van Veen met klem de geruchten in de leasebranche tegen dat het vertrek van Hans Blink als president van Athlon Car Lease aanstaande zou zijn. “Daarvan is geen sprake”, aldus Van Veen. Ook dat de geloofwaardigheid en positie van Blink door de leegloop en onrust bij het bedrijf bij moederbedrijf De Lage Landen ter discussie staan wijst Van Veen van de hand. “Dat is voor uw rekening, daar houd ik mij verre van. Je kunt alle personeelsmutaties van de laatste tijd ook uitleggen als durf om keuzes te maken, ook op managementniveau.”

Volgens de Athlon-directeur ontwikkelt Athlon Car Lease zich dit jaar goed en is moederbedrijf De Lage Landen juist tevreden. “We hebben nog geen halfjaarcijfers, maar zowel financieel en commercieel draaien we tot nu toe een goed jaar.”

Taakverdeling
Het is nog niet duidelijk of de functie van Van Roij opnieuw wordt ingevuld. “Daarover nemen we in september een beslissing”, aldus Van Veen. Tot die tijd worden de taken van de vertrokken executive vice president van Athlon Car Lease International verdeeld onder Blink, Van Veen en Richard Sikkel, die internationaal commercieel verantwoordelijk is. Van Veen: “Omdat de internationale structuur inmiddels goed vorm heeft gekregen kunnen we dat op die manier voorlopig goed opvangen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.