Leaseprijzen personenauto’s sterk gedaald

Redactie Redactie
• Laatste update:

De leaseprijzen zijn sinds 2001 niet zo sterk gedaald.
Vooral kleine auto’s zijn flink goedkoper geworden: de leaseprijs van B-segment-voertuigen daalde gemiddeld met 2,5%. De kleine auto’s zijn over het algemeen zuiniger waardoor de bpm gunstiger uitvalt.
De daling van de gemiddelde catalogusprijzen van auto’s en de daling van de rente zorgen ook voor lagere leaseprijzen. Volgens het CBS stijgen normaal gesproken de leaseprijzen in het eerste kwartaal met ruim een procent.
Ook de leaseprijzen van bestelauto’s zijn het eerste kwartaal van 2008 gedaald, meest voorname oorzaak hiervoor is de dalende rente. De tarieven van leaseauto’s waarbij een brandstofvoorschot berekend wordt, zijn minder hard gedaald dan die zonder brandstofvoorschot. Dit komt door de stijging van de brandstofprijzen in het eerste kwartaal.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.