Drie schadebedrijven stappen van AAS naar ASN

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Schadepartners ging van ABS en AAS naar ASN.

ASN Groep heeft vijf nieuwe leden aangesloten; in Nieuw-Vennep, Rotterdam-Noord, ‘s-Gravenzande, Heemskerk, Arnhem en een loketvestiging in Gouda. ASN Burger in Heemskerk was nog geen lid van een formule. Van den Berg (Nieuw-Vennep), Schadecentrum Rotterdam (Schiedam) en Schadepartners (’s-Gravezande) waren hiervoor lid van AAS. Die laatste twee (die tot dezelfde groep behoren) waren daarvoor ook nog ABS-lid. Het loket in Gouda in is van VAG-dealer Van Beynum.

Met de toetreding van de nieuwe ASN-vestigingen ligt het landelijk schadenetwerk van ASN Groep op “een adequaat niveau in sterkte en omvang,” vertelt operationeel directeur Mark Dijkstra. “Netwerkuitbreiding is voor ASN geen doel op zich. Sterker nog, we zijn er terughoudend in. Mede door toetreding van deze nieuwe ASN-vestigingen hebben wij voor onze klanten onze netwerkdekking verder geoptimaliseerd”, aldus Dijkstra.

Groei in lease

Schadecentrum Rotterdam en Schadepartners Westland zijn onderdeel van hetzelfde bedrijf. Mede-eigenaar en directeur Willem Kranenburg stapt met zijn bedrijf in het ASN-gat dat viel na het vertrek van Autoschadehuis. “Voor ons is om dit om twee redenen een mooie stap. We krijgen de verantwoordelijkheid over een groot rayon en praten nog over uitbreiding. En ASN zit sterk op leasemaatschappijen, terwijl AAS (de vorige keten waar het bedrijf lid van was, red) zich meer op verzekeraars richt. Door de snelle groei van private lease zien we dat leasemaatschappijen belangrijker worden in vergelijking met verzekeraars. AAS is verder een primA club en het is nooit leuk om te moeten wisselen, maar deze kans grijpen we wel aan want groei zit ons inziens vooral in de lease. De marges zijn weliswaar klein, maar door onze schaal kunnen we veel volume draaien en dat maakt het interessant.”

Schadeketen AAS is om een reactie gevraagd.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.