Audi bouwt ook tweede EV in Brussel

Maarten Bokslag Maarten Bokslag

Dit meldt de Duitse fabrikant.

Eerder werd al besloten dat de e-tron suv vanaf volgend jaar in Brussel gemaakt wordt. Audi beschouwt de beslissing om ook de sportback in Brussel te gaan bouwen als logisch. “Een tweede volledig elektrische auto maakt het mogelijk om de capaciteit van onze fabriek in Brussel beter te benutten”, stelt Hubert Waltl, directeur productie en logistiek bij Audi.

Een voorstudie van de e-tron sportback werd dit jaar op Auto Shanghai aan het publiek getoond. Het is een vierdeurs GT met 320 kW vermogen. Daarmee wordt de auto een directe concurrent van de Tesla S en de toekomstige Volvo Polestar en elektrische BMW’s.

Ondernemingsraad ontevreden

De ondernemingsraad van Audi is ontevreden over de beslissing om de modellen in Brussel te gaan bouwen, meldt Automobilwoche. Peter Mosch, voorzitter van de OR, vindt dat Audi eerst maar eens moet garanderen dat de productielijnen in Duitsland voor de toekomst volledig gevuld zijn, voor er productie naar het buitenland gaat. Audi-ceo Rupert Stadler heeft eerder al aangekondigd dat er ook in Ingolstadt vanaf 2020 elektrische auto’s worden gebouwd, maar Mosch wil daar harde toezeggingen over.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.