‘Chinees premium-merk Avatr heeft Europese ambities’

Avatr • De Avatr 12 is een grote sedan die in plaats van een achterruit een camera heeft.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De Avatr 12 heeft geen achterruit (foto: Avatr)

Het Chinese automerk Avatr heeft de ambitie uitgesproken om binnen twee jaar ook in de EU op de markt te komen. Avatr is een startup  met als doel premium EV’s te gaan bouwen. Het bedrijf is een joint venture tussen staatsautofabrikant Changan, batterijfabrikant CATL en Huawei – bekend van de mobiele telefoons. Dit meldt Auto News Europe.

Auto News sprak tijdens de IAA in München met Tan Benhong, ceo van Avatr. De Chinese startup heeft twee modellen gereed, die zijn ontworpen in een studio in München. Het gaat om een suv en om een grote sedan. De modellen heten 11 en 12, wat je uitspreekt als one-one en one-two.

Komende jaren komen er volgens planning nog twee modellen bij. Het is nog niet besloten welke modellen naar de Europese markt komen. Het bedrijf richt zich op de premium markt en is van plan te concurreren met gevestigde exploitanten zoals BMW, aldus Benhong. De 11, die inmiddels in China te koop is, maakt gebruik van een CATL-batterij die in 10 minuten opladen 200 kilometer actieradius kan toevoegen.

Het fastback-ontwerp van de Avatr 12 valt op omdat het geen achterruit heeft. De auto gebruikt een naar achter gerichte camera om de bestuurder zicht te bieden. De 12 is net iets meer dan 5 meter lang en daarmee qua formaat een concurrent van grote premiummodellen als de Tesla Model S en Mercedes-Benz EQE.

Als Avatr inderdaad naar Europa komt, sluiten ze aan bij een lange rij van nieuwe Chinese merken. Afgelopen maand kwam daar Hozon Auto nog bij.  Bekijk hier ons overzicht van alle nieuwe toetreders, inclusief beoordeling van de slagingskans.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Chinees premium-merk Avatr heeft Europese ambities’ | Automotive Online

‘Chinees premium-merk Avatr heeft Europese ambities’

Avatr • De Avatr 12 is een grote sedan die in plaats van een achterruit een camera heeft.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De Avatr 12 heeft geen achterruit (foto: Avatr)

Het Chinese automerk Avatr heeft de ambitie uitgesproken om binnen twee jaar ook in de EU op de markt te komen. Avatr is een startup  met als doel premium EV’s te gaan bouwen. Het bedrijf is een joint venture tussen staatsautofabrikant Changan, batterijfabrikant CATL en Huawei – bekend van de mobiele telefoons. Dit meldt Auto News Europe.

Auto News sprak tijdens de IAA in München met Tan Benhong, ceo van Avatr. De Chinese startup heeft twee modellen gereed, die zijn ontworpen in een studio in München. Het gaat om een suv en om een grote sedan. De modellen heten 11 en 12, wat je uitspreekt als one-one en one-two.

Komende jaren komen er volgens planning nog twee modellen bij. Het is nog niet besloten welke modellen naar de Europese markt komen. Het bedrijf richt zich op de premium markt en is van plan te concurreren met gevestigde exploitanten zoals BMW, aldus Benhong. De 11, die inmiddels in China te koop is, maakt gebruik van een CATL-batterij die in 10 minuten opladen 200 kilometer actieradius kan toevoegen.

Het fastback-ontwerp van de Avatr 12 valt op omdat het geen achterruit heeft. De auto gebruikt een naar achter gerichte camera om de bestuurder zicht te bieden. De 12 is net iets meer dan 5 meter lang en daarmee qua formaat een concurrent van grote premiummodellen als de Tesla Model S en Mercedes-Benz EQE.

Als Avatr inderdaad naar Europa komt, sluiten ze aan bij een lange rij van nieuwe Chinese merken. Afgelopen maand kwam daar Hozon Auto nog bij.  Bekijk hier ons overzicht van alle nieuwe toetreders, inclusief beoordeling van de slagingskans.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.