‘Renault praat met Volvo over elektrische bestelauto’

Renault • De Flexevan wordt speciaal ontwikkeld voor last mile delivery en moet in 2026 op de markt komen.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(Foto: Renault)

Renault zou in gesprek zijn met Volvo Trucks over de ontwikkeling van de nieuwe Flexevan bestelauto waarmee het merk de concurrentie wil aangaan met Stellantis. Ceo Luca de Meo kondigde in november aan dat de van gebouwd zou gaan worden in samenwerking met een ‘niet nader genoemde autofabrikant’. Renault wil in 2026 de elektrische bestelauto introduceren, waaronder ook modellen voor Nissan en mobiliteitsbedrijf Mobilize.

Volgens persbureau Bloomberg duren de gesprekken met Renault Trucks, dat sinds 2001 onderdeel is van de Volvo Group, voort. Er is echter geen zekerheid dat er ook een overeenkomst komt, melden bronnen bij het bedrijf.

Last mile delivery

De Flexevan wordt speciaal ontwikkeld voor last mile delivery en moet in 2026 op de markt komen. De versie die voor Mobilize wordt ontwikkeld zou Hippo moeten gaan heten. De bestelauto is gebaseerd op het EX-flex concept van Renault en wordt op een zogenaamd skateboard chassis gebouwd.

De Flexevan komt onder andere naast de elektrische Kangoo, die vorig jaar werd uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar.  Renault gaat de Flexevan in Europa delen met Nissan, als onderdeel van zo’n tien andere projecten die de twee autofabrikanten binnen hun nieuwe samenwerking gaan ontwikkelen.

In totaal verkocht Renault vorig jaar meer dan 333 duizend LCV’s. Stellantis rapporteerde zo’n 500 duizend verkopen van Citroën, Opel, Peugeot en Fiat bestelauto’s.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

‘Renault praat met Volvo over elektrische bestelauto’ | Automotive Online

‘Renault praat met Volvo over elektrische bestelauto’

Renault • De Flexevan wordt speciaal ontwikkeld voor last mile delivery en moet in 2026 op de markt komen.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(Foto: Renault)

Renault zou in gesprek zijn met Volvo Trucks over de ontwikkeling van de nieuwe Flexevan bestelauto waarmee het merk de concurrentie wil aangaan met Stellantis. Ceo Luca de Meo kondigde in november aan dat de van gebouwd zou gaan worden in samenwerking met een ‘niet nader genoemde autofabrikant’. Renault wil in 2026 de elektrische bestelauto introduceren, waaronder ook modellen voor Nissan en mobiliteitsbedrijf Mobilize.

Volgens persbureau Bloomberg duren de gesprekken met Renault Trucks, dat sinds 2001 onderdeel is van de Volvo Group, voort. Er is echter geen zekerheid dat er ook een overeenkomst komt, melden bronnen bij het bedrijf.

Last mile delivery

De Flexevan wordt speciaal ontwikkeld voor last mile delivery en moet in 2026 op de markt komen. De versie die voor Mobilize wordt ontwikkeld zou Hippo moeten gaan heten. De bestelauto is gebaseerd op het EX-flex concept van Renault en wordt op een zogenaamd skateboard chassis gebouwd.

De Flexevan komt onder andere naast de elektrische Kangoo, die vorig jaar werd uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar.  Renault gaat de Flexevan in Europa delen met Nissan, als onderdeel van zo’n tien andere projecten die de twee autofabrikanten binnen hun nieuwe samenwerking gaan ontwikkelen.

In totaal verkocht Renault vorig jaar meer dan 333 duizend LCV’s. Stellantis rapporteerde zo’n 500 duizend verkopen van Citroën, Opel, Peugeot en Fiat bestelauto’s.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.