Volkswagen investeert 460 miljoen euro in modernisering fabriek Wolfsburg

Redactie Redactie
• Laatste update:
Wolfsburg krijgt na de ID.3 een volgend elektrisch model in het suv-segment. (Foto: Volkswagen)

Volkswagen gaat in eerste instantie 460 miljoen euro investeren om zijn oudste fabriek in Wolfsburg versneld ombouwen voor de productie van elektrische auto’s, meldt de autofabrikant. Eind 2025 moet de fabriek volledig zijn omgebouwd.

Vanaf volgend jaar moet de ID.3 in Wolfsburg van de band rollen. Op dit moment is de fabrikant al druk met de bijscholing van de medewerkers. Behalve de ID.3 zal ook een elektrische suv in Wolfsburg worden geproduceerd, gebaseerd op het Modular Electric Drive System (MEB) e-platform van Volkswagen. Daarna komt er een ‘nieuwe pijler’ voor de fabriek in Wolfsburg met de Trinity, het toekomstige model voor de elektrische VW-vloot. Het Trinity project is enkele jaren uitgesteld. 

Belangrijke stap

“Volkswagen staat voor elektromobiliteit voor iedereen. Wolfsburg zal deel uitmaken van dat succesverhaal. Alleen al in onze belangrijkste fabriek hier zullen we tot begin 2025 460 miljoen euro investeren om haar klaar te maken voor het MEB. Het opvoeren van de ID.3 is de eerste belangrijke stap naar de elektrificatie van onze hoofdfabriek”, aldus Thomas Schäfer, ceo van de productielocatie in Wolfsburg.

Volkswagen investeert 460 miljoen euro in modernisering fabriek Wolfsburg | Automotive Online

Volkswagen investeert 460 miljoen euro in modernisering fabriek Wolfsburg

Redactie Redactie
• Laatste update:
Wolfsburg krijgt na de ID.3 een volgend elektrisch model in het suv-segment. (Foto: Volkswagen)

Volkswagen gaat in eerste instantie 460 miljoen euro investeren om zijn oudste fabriek in Wolfsburg versneld ombouwen voor de productie van elektrische auto’s, meldt de autofabrikant. Eind 2025 moet de fabriek volledig zijn omgebouwd.

Vanaf volgend jaar moet de ID.3 in Wolfsburg van de band rollen. Op dit moment is de fabrikant al druk met de bijscholing van de medewerkers. Behalve de ID.3 zal ook een elektrische suv in Wolfsburg worden geproduceerd, gebaseerd op het Modular Electric Drive System (MEB) e-platform van Volkswagen. Daarna komt er een ‘nieuwe pijler’ voor de fabriek in Wolfsburg met de Trinity, het toekomstige model voor de elektrische VW-vloot. Het Trinity project is enkele jaren uitgesteld. 

Belangrijke stap

“Volkswagen staat voor elektromobiliteit voor iedereen. Wolfsburg zal deel uitmaken van dat succesverhaal. Alleen al in onze belangrijkste fabriek hier zullen we tot begin 2025 460 miljoen euro investeren om haar klaar te maken voor het MEB. Het opvoeren van de ID.3 is de eerste belangrijke stap naar de elektrificatie van onze hoofdfabriek”, aldus Thomas Schäfer, ceo van de productielocatie in Wolfsburg.