‘Productieproblemen drukken winst Toyota’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De kwartaalwinst van Toyota zal zo’n 15 procent lager uitkomen dan het vorige kwartaal, zo meldt persbureau Reuters, dat zich baseert op analisten. De Japanse fabrikant stelde de productiedoelstellingen dit jaar al drie keer naar beneden bij. 

Naast productieproblemen, daalt de winst ook door de zwakkere yen, die dit jaar tien procent verloor ten opzichte van de dollar. Analisten verwachten dat de kwartaalwinst iets boven de zes miljard euro uitkomt. BMW meldde vandaag een kwartaalwinst van 3 miljard euro

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Productieproblemen drukken winst Toyota’ | Automotive Online

‘Productieproblemen drukken winst Toyota’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De kwartaalwinst van Toyota zal zo’n 15 procent lager uitkomen dan het vorige kwartaal, zo meldt persbureau Reuters, dat zich baseert op analisten. De Japanse fabrikant stelde de productiedoelstellingen dit jaar al drie keer naar beneden bij. 

Naast productieproblemen, daalt de winst ook door de zwakkere yen, die dit jaar tien procent verloor ten opzichte van de dollar. Analisten verwachten dat de kwartaalwinst iets boven de zes miljard euro uitkomt. BMW meldde vandaag een kwartaalwinst van 3 miljard euro

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.