‘VW trekt zich terug uit fabriek Rusland’

Oorlog Oekraïne • De mede-eigenaar van de joint-venture staat op de sanctielijst van de EU.
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Volkswagen Group trekt zich nog niet volledig terug uit het land. (Foto: Volkswagen) (Foto: Volkswagen)

Volkswagen Group beëindigt de samenwerking met de Russische autofabrikant Gaz. Dit meldt Automobilwoche dat sprak met een woordvoerder van Volkswagen. De bedrijven hadden een joint-venture die samen auto’s bouwden in de Russische stad Nizjni Novgorod.

Het betreft een assemblagefabriek die werd opgezet in samenwerking met autofabrikant Gaz, waarvan mede-eigenaar Oleg Deripaska op westerse sanctielijsten staat in verband met de oorlog in Oekraïne. De fabriek assembleerde zogenaamde ‘knock-down kits’ voor zowel Skoda als Volkswagen.

Deripaska wordt gezien als oligarch en staat al sinds 2018 op een Amerikaanse sanctielijst. Sinds dit voorjaar wordt hij ook door de EU en het VK gesanctioneerd.

Ontslagvergoeding

Het Duitse medium Automobilwoche citeert de Russische krant Kommersant dat details heeft over de arbeidscontracten: “Werknemers die hun contract voor 17 juni beëindigen, kregen zes maanden salaris beloofd. Degenen die voor 29 juni opzeggen, krijgen er vijf”, schrijft de krant. 

Over de VW-fabriek in Kaluga, die al sinds 3 maart stil ligt, heeft het conglomeraat nog geen beslissing genomen.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

‘VW trekt zich terug uit fabriek Rusland’ | Automotive Online

‘VW trekt zich terug uit fabriek Rusland’

Oorlog Oekraïne • De mede-eigenaar van de joint-venture staat op de sanctielijst van de EU.
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Volkswagen Group trekt zich nog niet volledig terug uit het land. (Foto: Volkswagen) (Foto: Volkswagen)

Volkswagen Group beëindigt de samenwerking met de Russische autofabrikant Gaz. Dit meldt Automobilwoche dat sprak met een woordvoerder van Volkswagen. De bedrijven hadden een joint-venture die samen auto’s bouwden in de Russische stad Nizjni Novgorod.

Het betreft een assemblagefabriek die werd opgezet in samenwerking met autofabrikant Gaz, waarvan mede-eigenaar Oleg Deripaska op westerse sanctielijsten staat in verband met de oorlog in Oekraïne. De fabriek assembleerde zogenaamde ‘knock-down kits’ voor zowel Skoda als Volkswagen.

Deripaska wordt gezien als oligarch en staat al sinds 2018 op een Amerikaanse sanctielijst. Sinds dit voorjaar wordt hij ook door de EU en het VK gesanctioneerd.

Ontslagvergoeding

Het Duitse medium Automobilwoche citeert de Russische krant Kommersant dat details heeft over de arbeidscontracten: “Werknemers die hun contract voor 17 juni beëindigen, kregen zes maanden salaris beloofd. Degenen die voor 29 juni opzeggen, krijgen er vijf”, schrijft de krant. 

Over de VW-fabriek in Kaluga, die al sinds 3 maart stil ligt, heeft het conglomeraat nog geen beslissing genomen.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.