‘Toyota verkoopt meer dan miljoen auto’s meer dan VW’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Toyota is de grootste autoproducent ter wereld. (Foto: Shutterstock)

Toyota lijkt klaar om voor het derde jaar op rij de grootste autofabrikant ter wereld te worden en verkocht tot april dit jaar meer dan 1 miljoen voertuigen meer dan de Volkswagen Group. Tot nu toe verkocht de autofabrikant dit jaar meer dan drie miljoen auto’s verkocht. Dit meldt Bloomberg.

Toyota’s wereldwijde leveringen daalden met 5,8 procent in de eerste vier maanden, terwijl de verkoop van VW Group met 26% daalde. Vorig jaar verkocht Toyota 10,5 miljoen voertuigen, Volkswagen 8,8 miljoen.

Wereldwijd

Hoewel de activiteiten van beide autofabrikanten in China worden gefrustreerd door aanhoudende lockdowns, is Toyota er beter in geslaagd de schade te beperken. De Japanse fabrikant zei maandag dat de wereldwijde leveringen in de eerste vier maanden met 5,8 procent daalden, terwijl de verkoop voor zijn Duitse rivaal 26 procent daalde.

President Akio Toyoda vertelde werknemers in maart dat de autofabrikant samen met leveranciers de productieplannen opnieuw bekeek om ‘uitputting’ te voorkomen. Het bedrijf vestigde die maand een record voor de wereldwijde voertuigproductie, zo meldt Reuters.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

‘Toyota verkoopt meer dan miljoen auto’s meer dan VW’ | Automotive Online

‘Toyota verkoopt meer dan miljoen auto’s meer dan VW’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Toyota is de grootste autoproducent ter wereld. (Foto: Shutterstock)

Toyota lijkt klaar om voor het derde jaar op rij de grootste autofabrikant ter wereld te worden en verkocht tot april dit jaar meer dan 1 miljoen voertuigen meer dan de Volkswagen Group. Tot nu toe verkocht de autofabrikant dit jaar meer dan drie miljoen auto’s verkocht. Dit meldt Bloomberg.

Toyota’s wereldwijde leveringen daalden met 5,8 procent in de eerste vier maanden, terwijl de verkoop van VW Group met 26% daalde. Vorig jaar verkocht Toyota 10,5 miljoen voertuigen, Volkswagen 8,8 miljoen.

Wereldwijd

Hoewel de activiteiten van beide autofabrikanten in China worden gefrustreerd door aanhoudende lockdowns, is Toyota er beter in geslaagd de schade te beperken. De Japanse fabrikant zei maandag dat de wereldwijde leveringen in de eerste vier maanden met 5,8 procent daalden, terwijl de verkoop voor zijn Duitse rivaal 26 procent daalde.

President Akio Toyoda vertelde werknemers in maart dat de autofabrikant samen met leveranciers de productieplannen opnieuw bekeek om ‘uitputting’ te voorkomen. Het bedrijf vestigde die maand een record voor de wereldwijde voertuigproductie, zo meldt Reuters.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.