‘Overname Europcar door Volkswagen en Pon eind juni afgerond’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
De overname van Europcar lijkt een kwestie van tijd. (Foto: Shutterstock)

Een door Volkswagen geleid consortium dat een bod heeft uitgebracht om verhuurbedrijf Europcar te kopen, heeft een antitrustverklaring aangevraagd bij de Europese Commissie. Dit meldt Reuters.

Een EU-antitrustgoedkeuring is het laatste obstakel dat het overnamebod in de weg staat, aldus het consortium, waartoe ook vermogensbeheerder Attestor Limited en de Nederlandse VW-importeur Pon Holdings behoren, in een gezamenlijke verklaring.

Het consortium lanceerde in juli een bod op Europcar dat het in Frankrijk genoteerde bedrijf waardeert op 2,9 miljard euro ($ 3,1 miljard). In november boden Volkswagen en Pon  officieel 50 cent per aandeel voor Europcar.

De deadline van de Commissie voor een besluit is 25 mei.

Spuigroep, dat in Nederland de Europcar-franchiser was, is inmiddels verder gegaan als franchisenemer van Avis

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

‘Overname Europcar door Volkswagen en Pon eind juni afgerond’ | Automotive Online

‘Overname Europcar door Volkswagen en Pon eind juni afgerond’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
De overname van Europcar lijkt een kwestie van tijd. (Foto: Shutterstock)

Een door Volkswagen geleid consortium dat een bod heeft uitgebracht om verhuurbedrijf Europcar te kopen, heeft een antitrustverklaring aangevraagd bij de Europese Commissie. Dit meldt Reuters.

Een EU-antitrustgoedkeuring is het laatste obstakel dat het overnamebod in de weg staat, aldus het consortium, waartoe ook vermogensbeheerder Attestor Limited en de Nederlandse VW-importeur Pon Holdings behoren, in een gezamenlijke verklaring.

Het consortium lanceerde in juli een bod op Europcar dat het in Frankrijk genoteerde bedrijf waardeert op 2,9 miljard euro ($ 3,1 miljard). In november boden Volkswagen en Pon  officieel 50 cent per aandeel voor Europcar.

De deadline van de Commissie voor een besluit is 25 mei.

Spuigroep, dat in Nederland de Europcar-franchiser was, is inmiddels verder gegaan als franchisenemer van Avis

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.