Mitsubishi stopt productie in Russische fabriek

Oorlog Oekraïne • Logistieke problemen spelen de productie parten.
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Onder andere de Mitsubishi Pajero Sport wordt in Kaluga gemaakt. (Foto: Mitsubishi)

Mitsubishi heeft de productie stopgezet van zijn fabriek in de Russische stad Kaluga, zo heeft het merk vrijdag laten weten in een korte verklaring. Het merk noemt logistieke problemen als voornaamste reden. De fabriek is een joint-venture tussen Mitsubishi en Stellantis.

Stellantis meldde al eerder het voornemen om de productie in Kaluga te willen verplaatsen naar West-Europa. In de fabriek  worden de Mitsubishi Pajero Sport en middelgrote bedrijfswagens voor Citroën, Opel en Peugeot geproduceerd. Renault, een andere partner van Mitsubishi, heeft meer problemen de productie te verplaatsen, omdat het aandeelhouder is in het Russische Avtovaz.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.