‘Maartproductie Duitse fabrikanten 150 duizend auto’s lager door oorlog Oekraïne’

Oorlog Oekraïne • De Duitse activiteiten van VW, Mercedes en BMW zijn het zwaarst getroffen door de oorlog in Oekraïne.
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
De Duitse fabrikanten wisten productiestops grotendeels op te vangen. (Foto: Shutterstock)

Volgens een schatting van LMC Automotive produceerden Duitse autofabrikanten in maart ongeveer 150 duizend voertuigen minder dan gepland, als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Dit meldt het consultancybedrijf op zijn website. Al eerder werd bekend dat Volkswagen de introductie van de ID.5 moest uitstellen door de oorlog.

De Duitse activiteiten van Volkswagen, Mercedes-Benz en BMW zijn het zwaarst zijn getroffen door de oorlog. Dat komt grotendeels vanwege hun afhankelijkheid van kabelbomen, kabels en andere componenten die in Oekraïne worden geproduceerd, schrijft LMC.

Grote verliezen

Vooral de VW-groep heeft te lijden gehad van de verstoringen in de toeleveringsketen. LMC schat dat vijf VW-fabrieken in maart productieverlies leden. De fabriek in Wolfsburg zou iets meer dan 25 duizend minder auto’s hebben geproduceerd, evenals de fabriek in Zwickau. Alles bij elkaar zou de Volkswagen Group in maart ongeveer 120 duizend voertuigen minder hebben geproduceerd dan gepland.

LMC waarschuwt dat voorspellingen moeilijk te maken zijn, maar verwacht dat de Duitse autofabrikanten het productieniveau in april beter zullen zien dan in maart.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

‘Maartproductie Duitse fabrikanten 150 duizend auto’s lager door oorlog Oekraïne’ | Automotive Online

‘Maartproductie Duitse fabrikanten 150 duizend auto’s lager door oorlog Oekraïne’

Oorlog Oekraïne • De Duitse activiteiten van VW, Mercedes en BMW zijn het zwaarst getroffen door de oorlog in Oekraïne.
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
De Duitse fabrikanten wisten productiestops grotendeels op te vangen. (Foto: Shutterstock)

Volgens een schatting van LMC Automotive produceerden Duitse autofabrikanten in maart ongeveer 150 duizend voertuigen minder dan gepland, als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Dit meldt het consultancybedrijf op zijn website. Al eerder werd bekend dat Volkswagen de introductie van de ID.5 moest uitstellen door de oorlog.

De Duitse activiteiten van Volkswagen, Mercedes-Benz en BMW zijn het zwaarst zijn getroffen door de oorlog. Dat komt grotendeels vanwege hun afhankelijkheid van kabelbomen, kabels en andere componenten die in Oekraïne worden geproduceerd, schrijft LMC.

Grote verliezen

Vooral de VW-groep heeft te lijden gehad van de verstoringen in de toeleveringsketen. LMC schat dat vijf VW-fabrieken in maart productieverlies leden. De fabriek in Wolfsburg zou iets meer dan 25 duizend minder auto’s hebben geproduceerd, evenals de fabriek in Zwickau. Alles bij elkaar zou de Volkswagen Group in maart ongeveer 120 duizend voertuigen minder hebben geproduceerd dan gepland.

LMC waarschuwt dat voorspellingen moeilijk te maken zijn, maar verwacht dat de Duitse autofabrikanten het productieniveau in april beter zullen zien dan in maart.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.