Meer omzet en winst voor Volvo

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
EV-investeringen drukken de winst. (Foto: Shutterstock)

Fabrikant Volvo heeft in 2021 een nettowinst gerealiseerd van 1,33 miljard euro, 82 procent meer dan in 2020. De omzet kwam uit op 26,9 miljard euro (+7%). Dat meldt de fabrikant vandaag.

In het vierde kwartaal daalde de verkoop van Volvo’s met twintig procent als gevolg van het chiptekort. Over heel 2021 verkocht de fabrikant, die in oktober naar de beurs ging, bijna 700 duizend voertuigen. 

Volvo keert geen dividend uit, meldt het. Het stelt al zijn middelen te willen inzetten voor de transitie naar elektrisch rijden. In 2021 werd het ontwikkelingsbudget verhoogt, wat een drukkend effect had op de winstgevendheid. Mede vanwege de hoge investeringslasten zal dochter Polestar dit jaar naar de beurs gaan. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Meer omzet en winst voor Volvo | Automotive Online

Meer omzet en winst voor Volvo

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
EV-investeringen drukken de winst. (Foto: Shutterstock)

Fabrikant Volvo heeft in 2021 een nettowinst gerealiseerd van 1,33 miljard euro, 82 procent meer dan in 2020. De omzet kwam uit op 26,9 miljard euro (+7%). Dat meldt de fabrikant vandaag.

In het vierde kwartaal daalde de verkoop van Volvo’s met twintig procent als gevolg van het chiptekort. Over heel 2021 verkocht de fabrikant, die in oktober naar de beurs ging, bijna 700 duizend voertuigen. 

Volvo keert geen dividend uit, meldt het. Het stelt al zijn middelen te willen inzetten voor de transitie naar elektrisch rijden. In 2021 werd het ontwikkelingsbudget verhoogt, wat een drukkend effect had op de winstgevendheid. Mede vanwege de hoge investeringslasten zal dochter Polestar dit jaar naar de beurs gaan. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.