Jato: VW Golf Europa’s meest verkochte auto in 2021

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De Volkswagen Golf is Europa's meest geregistreerde auto in 2021. (Foto: Volkswagen) (Foto: Volkswagen)

De Volkswagen Golf is in 2021 met ruim 205 duizend registraties het meest geregistreerde model in Europa. Dat meldt dataleverancier Jato Dynamics. De Duitse compacte auto, die sinds 2008 de Europese markt aanvoert, ondervindt volgens de dataleverancier, echter stevige concurrentie van kleine en compacte suv’s.

Het Duitse model, dat zijn registraties in 2021 zag afnemen met 28 procent, wordt met ongeveer 10 duizend minder registraties op de voet gevolgd door de Peugeot 208, de Dacia Sandero en Renault Clio. 

Jato wijt de afnemende populariteit van de Golf aan het ontbreken van een geëlektrificeerd model.

Daar profiteert de volledig elektrische ID.3 van, dat Europa’s op twee na beste verkochte BEV is van 2021. De Tesla Model 3 is met ruim 141 duizend stuks de best verkochte volledig elektrische auto in Europa. In september was het model zelfs de best verkochte auto van Europa.

jato registraties2021 jato2022

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Jato: VW Golf Europa’s meest verkochte auto in 2021 | Automotive Online

Jato: VW Golf Europa’s meest verkochte auto in 2021

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De Volkswagen Golf is Europa's meest geregistreerde auto in 2021. (Foto: Volkswagen) (Foto: Volkswagen)

De Volkswagen Golf is in 2021 met ruim 205 duizend registraties het meest geregistreerde model in Europa. Dat meldt dataleverancier Jato Dynamics. De Duitse compacte auto, die sinds 2008 de Europese markt aanvoert, ondervindt volgens de dataleverancier, echter stevige concurrentie van kleine en compacte suv’s.

Het Duitse model, dat zijn registraties in 2021 zag afnemen met 28 procent, wordt met ongeveer 10 duizend minder registraties op de voet gevolgd door de Peugeot 208, de Dacia Sandero en Renault Clio. 

Jato wijt de afnemende populariteit van de Golf aan het ontbreken van een geëlektrificeerd model.

Daar profiteert de volledig elektrische ID.3 van, dat Europa’s op twee na beste verkochte BEV is van 2021. De Tesla Model 3 is met ruim 141 duizend stuks de best verkochte volledig elektrische auto in Europa. In september was het model zelfs de best verkochte auto van Europa.

jato registraties2021 jato2022

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.