Tesla’s Model Y voert voor het eerst EU-verkoopranglijst aan

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Tesla Model Y is de beste verkocht EV in Europa. (Foto:Tesla) (Foto: Tesla)

De Tesla Model Y was in september de meest geregistreerde auto in Europa. Dit meldt marktanalysebureau Jato. In de ranglijst met best verkochte EV’s staat het Amerikaanse merk aan kop met twee modellen. Na Model Y met 29.367 stuks, volgt Model 3 met ruim 12 duizend stuks. 

Doordat de productie van Model Y in Duitsland plaatsvindt, kon de autofabrikant de daling van de Model 3 (-50%) compenseren, aldus Jato. 

Ramp

Voor de tweede achtereenvolgende maand is het aantal registraties in Europa gestegen (+3,5%), zoals eerder ook bleek uit de cijfers van Acea. Na een periode van trage groei is de vraag naar elektrische auto’s weer toegenomen tot 160 duizend stuks, aldus Jato. “De markt verloor de afgelopen drie jaar een miljoen eenheden per kwartaal. Hoewel dit een ramp is, hebben de meeste OEM’s zich goed aangepast aan deze nieuwe realiteit, aldus Felipe Munoz, analist bij Jato.

Na Tesla wordt de lijst voor best verkochte EV’s aangevuld door de volgende modellen: Volkswagen ID.4 en ID.3, Fiat 500 (de meest geregistreerde EV in april), Dacia Spring, Skoda Enyaq, Kia Niro, Renault Megane en Peugeot 308.

Top 10 in Europe September 2022.jpg

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Tesla’s Model Y voert voor het eerst EU-verkoopranglijst aan | Automotive Online

Tesla’s Model Y voert voor het eerst EU-verkoopranglijst aan

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Tesla Model Y is de beste verkocht EV in Europa. (Foto:Tesla) (Foto: Tesla)

De Tesla Model Y was in september de meest geregistreerde auto in Europa. Dit meldt marktanalysebureau Jato. In de ranglijst met best verkochte EV’s staat het Amerikaanse merk aan kop met twee modellen. Na Model Y met 29.367 stuks, volgt Model 3 met ruim 12 duizend stuks. 

Doordat de productie van Model Y in Duitsland plaatsvindt, kon de autofabrikant de daling van de Model 3 (-50%) compenseren, aldus Jato. 

Ramp

Voor de tweede achtereenvolgende maand is het aantal registraties in Europa gestegen (+3,5%), zoals eerder ook bleek uit de cijfers van Acea. Na een periode van trage groei is de vraag naar elektrische auto’s weer toegenomen tot 160 duizend stuks, aldus Jato. “De markt verloor de afgelopen drie jaar een miljoen eenheden per kwartaal. Hoewel dit een ramp is, hebben de meeste OEM’s zich goed aangepast aan deze nieuwe realiteit, aldus Felipe Munoz, analist bij Jato.

Na Tesla wordt de lijst voor best verkochte EV’s aangevuld door de volgende modellen: Volkswagen ID.4 en ID.3, Fiat 500 (de meest geregistreerde EV in april), Dacia Spring, Skoda Enyaq, Kia Niro, Renault Megane en Peugeot 308.

Top 10 in Europe September 2022.jpg

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.