Toyota investeert 60 miljard in EV’s, Lexus verder als EV-merk

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Toyota investeert dit decennium 60 miljard euro in de ontwikkeling van EV’s. Vanaf 2035 verkoopt Lexus alleen nog EV’s. Dat meldt het concern. Daarmee reageert het op de kritiek dat het te weinig in elektrificering investeert. Toyota zette voornamelijk in op waterstof en hybrides. 

Andere fabrikanten kondigden al veel eerder enorme investeringen aan in de ontwikkeling van EV’s. Automotive publiceerde in november een overzicht waarin Toyota onderaan stond met een geplande investering van 11 miljard euro. 

Ondanks de miljardeninvesteringen denkt het concern dat in 2030 maximaal een derde van de nieuwverkoop elektrisch zal zijn. Ook meldt het concern dat het in januari verwacht 800 duizend voertuigen te bouwen, naar eigen zeggen, een record. De leveringsproblemen zijn nog niet opgelost, maar wel onder controle, aldus Toyota.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Toyota investeert 60 miljard in EV’s, Lexus verder als EV-merk | Automotive Online

Toyota investeert 60 miljard in EV’s, Lexus verder als EV-merk

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Toyota investeert dit decennium 60 miljard euro in de ontwikkeling van EV’s. Vanaf 2035 verkoopt Lexus alleen nog EV’s. Dat meldt het concern. Daarmee reageert het op de kritiek dat het te weinig in elektrificering investeert. Toyota zette voornamelijk in op waterstof en hybrides. 

Andere fabrikanten kondigden al veel eerder enorme investeringen aan in de ontwikkeling van EV’s. Automotive publiceerde in november een overzicht waarin Toyota onderaan stond met een geplande investering van 11 miljard euro. 

Ondanks de miljardeninvesteringen denkt het concern dat in 2030 maximaal een derde van de nieuwverkoop elektrisch zal zijn. Ook meldt het concern dat het in januari verwacht 800 duizend voertuigen te bouwen, naar eigen zeggen, een record. De leveringsproblemen zijn nog niet opgelost, maar wel onder controle, aldus Toyota.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.