‘VW staakt productie in Emden tot eind 2021’

Chiptekort • Er zijn dit jaar 70 duizend auto’s minder geproduceerd in de fabriek dan gepland.
Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De Volkswagen Groep legt tot eind 2021 de productie stil in zijn fabriek in Emden. (Foto: Shutterstock)

De Volkswagen Groep zet tot eind 2021 de productie stop in zijn fabriek in Emden. Dit gebeurt vanwege het mondiale chiptekort, schrijft Automobilwoche.

De productie in de Volkswagen-fabriek, waar het model Passat gemaakt wordt, werd al eerder stilgelegd. Volgens Manfred Wulf, voorzitter van de ondernemingsraad, zijn er dit jaar in Emden 70 duizend auto’s minder geproduceerd: 120 duizend in plaats van 190 duizend. De groep verwacht dit jaar, volgens VW-inkoopdirecteur Murat Aksel, 100 duizend auto’s minder te bouwen vanwege het chiptekort.

Eerder maakte Volkswagen bekend dat zijn werknemers in Emden vanaf maandag 13 december in deeltijd zouden werken. Die maatregel is nu een week vervroegd. Het werken in deeltijd resulteert in ongeveer 70 sluitingsdagen voor de fabriek in 2021, zo meldt een VW-woordvoerder aan het Duitse vakblad. Ook in Wolfsburg moest het concern noodgedwongen gebruik maken van werktijdverkorting.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

‘VW staakt productie in Emden tot eind 2021’ | Automotive Online

‘VW staakt productie in Emden tot eind 2021’

Chiptekort • Er zijn dit jaar 70 duizend auto’s minder geproduceerd in de fabriek dan gepland.
Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De Volkswagen Groep legt tot eind 2021 de productie stil in zijn fabriek in Emden. (Foto: Shutterstock)

De Volkswagen Groep zet tot eind 2021 de productie stop in zijn fabriek in Emden. Dit gebeurt vanwege het mondiale chiptekort, schrijft Automobilwoche.

De productie in de Volkswagen-fabriek, waar het model Passat gemaakt wordt, werd al eerder stilgelegd. Volgens Manfred Wulf, voorzitter van de ondernemingsraad, zijn er dit jaar in Emden 70 duizend auto’s minder geproduceerd: 120 duizend in plaats van 190 duizend. De groep verwacht dit jaar, volgens VW-inkoopdirecteur Murat Aksel, 100 duizend auto’s minder te bouwen vanwege het chiptekort.

Eerder maakte Volkswagen bekend dat zijn werknemers in Emden vanaf maandag 13 december in deeltijd zouden werken. Die maatregel is nu een week vervroegd. Het werken in deeltijd resulteert in ongeveer 70 sluitingsdagen voor de fabriek in 2021, zo meldt een VW-woordvoerder aan het Duitse vakblad. Ook in Wolfsburg moest het concern noodgedwongen gebruik maken van werktijdverkorting.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.