Stellantis tekent overeenkomst met lithiumbedrijf Vulcan

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Stellantis gaat overeenkomst aan met Vulcan. (Foto: Shutterstock)

Stellantis en het Australische Vulcan Energy Resources hebben een overeenkomst gesloten over de levering van lithium voor de batterijenproductie. De afspraak is dat de levering in 2026 zal starten.

De vestiging van Vulcan in Duitsland maakt gebruik van zogeheten geothermische energie om lithiumhydroxide te produceren, zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen en met minimaal waterverbruik, aldus Vulcan. Het project, Vulcan Zero Carbon Lithium, op de Duitse locatie is vooral opgezet om de transportafstand van lithium naar de Europese markt te verkleinen. 

Beschikbaarheid

Stellantis is van plan om tot 2025 meer dan 30 miljard euro te investeren in elektrificatie, waarbij de beschikbaarheid van grondstoffen voor accu’s een belangrijk speerpunt is. Het is de bedoeling dat de groep drie batterijproductiefaciliteiten gaat bouwen in Europa, twee in Duitsland en Frankrijk via haar ACC joint venture met Daimler en TotalEnergies en één in Italië.

Ook kondigde Stellantis onlangs ook aan een Europees laadnetwerk te gaan bouwen. 

Stellantis tekent overeenkomst met lithiumbedrijf Vulcan | Automotive Online

Stellantis tekent overeenkomst met lithiumbedrijf Vulcan

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Stellantis gaat overeenkomst aan met Vulcan. (Foto: Shutterstock)

Stellantis en het Australische Vulcan Energy Resources hebben een overeenkomst gesloten over de levering van lithium voor de batterijenproductie. De afspraak is dat de levering in 2026 zal starten.

De vestiging van Vulcan in Duitsland maakt gebruik van zogeheten geothermische energie om lithiumhydroxide te produceren, zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen en met minimaal waterverbruik, aldus Vulcan. Het project, Vulcan Zero Carbon Lithium, op de Duitse locatie is vooral opgezet om de transportafstand van lithium naar de Europese markt te verkleinen. 

Beschikbaarheid

Stellantis is van plan om tot 2025 meer dan 30 miljard euro te investeren in elektrificatie, waarbij de beschikbaarheid van grondstoffen voor accu’s een belangrijk speerpunt is. Het is de bedoeling dat de groep drie batterijproductiefaciliteiten gaat bouwen in Europa, twee in Duitsland en Frankrijk via haar ACC joint venture met Daimler en TotalEnergies en één in Italië.

Ook kondigde Stellantis onlangs ook aan een Europees laadnetwerk te gaan bouwen.