Ford investeert 11,4 miljard dollar in productie van EV’s

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Ford investeert in eigen batterijfabrieken en de productie van EV's. (Foto: Ford)

De Amerikaanse autofabrikant Ford gaat 11,4 miljard dollar (ruim 9,7 miljard euro) investeren in de productie van EV’s en batterijen. Dat maakt Ford bekend.

Het plan is om samen met SK Innovations vier nieuwe fabrieken te bouwen in het Amerikaanse Kentucky en Tennessee, waarmee 11 duizend nieuwe banen worden gecreëerd. Behalve in assemblage, investeert Ford ook in de productie van eigen accufabrieken. Daarvoor wordt samen met het Zuid-Koreaanse SK Innovation een nieuwe joint venture opgericht, Blue Oval SK, waarmee een batterijenfabriek en een recyclingdivisie zal worden gestart. Ford hoopt in 2025 te kunnen beginnen met de productie van lithium-ionbatterijen.

Hard nodig

Volgens Jim Farley, ceo van Ford, is het de ‘grootste investering’ die de autofabrikant ooit in de VS heeft gedaan. Volgens Ford is het hard nodig om de productiecapaciteit van EV’s uit te breiden, afgaande op de vraag naar de nieuwe Ford F-150 Lightning truck, E-Transit en Mustang Mach-E. De autofabrikant zegt te verwachten dat 40 tot 50 procent van zijn wereldwijde autoproductie in 2030 volledig elektrisch zal zijn. Eerder dit jaar opende Ford in Europa het Elektrification Centre in Keulen waar een investering van 822 miljoen euro mee gemoeid is.

Hoewel Ford fors investeert valt het bedrag in het niet bij de Volkswagen Groep. Die steekt tot 2025 ongeveer 35 miljard euro in de ontwikkeling van batterij-elektrische auto’s en nog eens 11 miljard in de hybridisering van bestaande modellen. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Ford investeert 11,4 miljard dollar in productie van EV’s | Automotive Online

Ford investeert 11,4 miljard dollar in productie van EV’s

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Ford investeert in eigen batterijfabrieken en de productie van EV's. (Foto: Ford)

De Amerikaanse autofabrikant Ford gaat 11,4 miljard dollar (ruim 9,7 miljard euro) investeren in de productie van EV’s en batterijen. Dat maakt Ford bekend.

Het plan is om samen met SK Innovations vier nieuwe fabrieken te bouwen in het Amerikaanse Kentucky en Tennessee, waarmee 11 duizend nieuwe banen worden gecreëerd. Behalve in assemblage, investeert Ford ook in de productie van eigen accufabrieken. Daarvoor wordt samen met het Zuid-Koreaanse SK Innovation een nieuwe joint venture opgericht, Blue Oval SK, waarmee een batterijenfabriek en een recyclingdivisie zal worden gestart. Ford hoopt in 2025 te kunnen beginnen met de productie van lithium-ionbatterijen.

Hard nodig

Volgens Jim Farley, ceo van Ford, is het de ‘grootste investering’ die de autofabrikant ooit in de VS heeft gedaan. Volgens Ford is het hard nodig om de productiecapaciteit van EV’s uit te breiden, afgaande op de vraag naar de nieuwe Ford F-150 Lightning truck, E-Transit en Mustang Mach-E. De autofabrikant zegt te verwachten dat 40 tot 50 procent van zijn wereldwijde autoproductie in 2030 volledig elektrisch zal zijn. Eerder dit jaar opende Ford in Europa het Elektrification Centre in Keulen waar een investering van 822 miljoen euro mee gemoeid is.

Hoewel Ford fors investeert valt het bedrag in het niet bij de Volkswagen Groep. Die steekt tot 2025 ongeveer 35 miljard euro in de ontwikkeling van batterij-elektrische auto’s en nog eens 11 miljard in de hybridisering van bestaande modellen. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.