Jato: Voor het eerst meer stekkerauto’s dan diesels verkocht

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Er zijn in augustus in Europa meer EV’s en plug-ins geregistreerd dan diesels. Dat meldt dataleverancier Jato Dynamics. Het marktaandeel van EV’s en plug-ins komt uit op 21 procent (151 duizend stuks), tegen 20 procent voor diesels. Benzine is goed voor 56 procent. 

Het aantal registraties lag in in de zomermaanden fors lager, meldde fabrikantenorganisatie Acea eerder al.  

Het marktaandeel van EV’s en plug-ins is in de afgelopen twee jaar verzevenvoudigd. Fabrikanten proberen de productie van stekkerauto’s zoveel mogelijk door te laten gaan. 

European regs August by fueltype.jpg

In de totale verkoop is het opnieuw de Dacia Sandero die aan kop gaat. Dacia wist in het verleden niet eerder de registratieranglijst aan te voeren; nu heeft het met de Sandero de koploper en staat ook de Duster in de topvijf.

Bij de elektrische auto’s heeft Volkswagen met de ID.3 de koppositie weer heroverd op Tesla. 

TOP 10.jpg

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Jato: Voor het eerst meer stekkerauto’s dan diesels verkocht | Automotive Online

Jato: Voor het eerst meer stekkerauto’s dan diesels verkocht

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Er zijn in augustus in Europa meer EV’s en plug-ins geregistreerd dan diesels. Dat meldt dataleverancier Jato Dynamics. Het marktaandeel van EV’s en plug-ins komt uit op 21 procent (151 duizend stuks), tegen 20 procent voor diesels. Benzine is goed voor 56 procent. 

Het aantal registraties lag in in de zomermaanden fors lager, meldde fabrikantenorganisatie Acea eerder al.  

Het marktaandeel van EV’s en plug-ins is in de afgelopen twee jaar verzevenvoudigd. Fabrikanten proberen de productie van stekkerauto’s zoveel mogelijk door te laten gaan. 

European regs August by fueltype.jpg

In de totale verkoop is het opnieuw de Dacia Sandero die aan kop gaat. Dacia wist in het verleden niet eerder de registratieranglijst aan te voeren; nu heeft het met de Sandero de koploper en staat ook de Duster in de topvijf.

Bij de elektrische auto’s heeft Volkswagen met de ID.3 de koppositie weer heroverd op Tesla. 

TOP 10.jpg

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.