Mercedes-Benz neemt belang in Europese accucelfabrikant ACC

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Artist impression van de ACC-fabriek. (Foto: ACC)

Mercedes-Benz wordt samen met Stellantis en Total Energies aandeelhouder in de Europese accucelfabrikant Automotive Cells Company (ACC). Dat meldt de fabrikant vandaag. De drie partijen hebben een gelijk aandeel.

Het volledige ACC-project vergt een investeringsvolume van meer dan zeven miljard euro – in een combinatie van eigen vermogen, leningen en subsidies – om tegen het einde van dit decennium een totale capaciteit van ten minste 120 gigawatt uur in Europa te realiseren. Mercedes-Benz gaat volgend jaar een bedrag van honderden miljoenen euro’s investeren. 

Mercedes-Benz wil tegen het einde van dit decennium volledig elektrisch gaan daar waar de marktcondities dat toelaten. Het realiseren van deze doelstelling vergt voor de onderneming tegen het einde van dit decennium een totale accuproductiecapaciteit van meer dan 200 gigawatt uur. Daarom plant de onderneming samen met partners de bouw van acht accucelfabrieken wereldwijd, waarvan er vier in Europa worden gevestigd.

Doel

ACC werd opgericht in 2020 en heeft als doel om Europees marktleider te worden voor auto-accucellen en -modules die schone en efficiënte mobiliteit voor iedereen mogelijk maken. Het R&D-centrum in Bordeaux (Frankrijk) is operationeel en de pilotfabriek in Nersac (Frankrijk) start eind dit jaar met de productie.

Grote fabrikanten investeren momenteel fors in batterijproductie. Volvo Car Group gaat samenwerken met batterijfabrikant Northvolt en Porsche met Customcells.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Mercedes-Benz neemt belang in Europese accucelfabrikant ACC | Automotive Online

Mercedes-Benz neemt belang in Europese accucelfabrikant ACC

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Artist impression van de ACC-fabriek. (Foto: ACC)

Mercedes-Benz wordt samen met Stellantis en Total Energies aandeelhouder in de Europese accucelfabrikant Automotive Cells Company (ACC). Dat meldt de fabrikant vandaag. De drie partijen hebben een gelijk aandeel.

Het volledige ACC-project vergt een investeringsvolume van meer dan zeven miljard euro – in een combinatie van eigen vermogen, leningen en subsidies – om tegen het einde van dit decennium een totale capaciteit van ten minste 120 gigawatt uur in Europa te realiseren. Mercedes-Benz gaat volgend jaar een bedrag van honderden miljoenen euro’s investeren. 

Mercedes-Benz wil tegen het einde van dit decennium volledig elektrisch gaan daar waar de marktcondities dat toelaten. Het realiseren van deze doelstelling vergt voor de onderneming tegen het einde van dit decennium een totale accuproductiecapaciteit van meer dan 200 gigawatt uur. Daarom plant de onderneming samen met partners de bouw van acht accucelfabrieken wereldwijd, waarvan er vier in Europa worden gevestigd.

Doel

ACC werd opgericht in 2020 en heeft als doel om Europees marktleider te worden voor auto-accucellen en -modules die schone en efficiënte mobiliteit voor iedereen mogelijk maken. Het R&D-centrum in Bordeaux (Frankrijk) is operationeel en de pilotfabriek in Nersac (Frankrijk) start eind dit jaar met de productie.

Grote fabrikanten investeren momenteel fors in batterijproductie. Volvo Car Group gaat samenwerken met batterijfabrikant Northvolt en Porsche met Customcells.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.