GM roept alle Chevrolets Bolt terug

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Vanwege brandgevaar worden wereldwijd alle modellen van de Chevrolet Bolt teruggeroepen. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant General Motors voert wereldwijd een recall uit van 73 duizend exemplaren van de Chevrolet Bolt. De terugroepactie is vanwege het gevaar op batterijbranden. Eerder werden tijdens een terugroepactie al 69 duizend elektrische auto’s teruggeroepen. Dat maakt de Amerikaanse autofabrikant bekend. Importeur Opel Nederland riep vorige maand 3.373 modellen van de Ampera-e terug, dat gebruik maakt van dezelfde batterijcel als de Chevrolet Bolt.

GM gaat de door LG geleverde accumodules in alle Bolts vervangen vanwege een fabricagefout. Daarnaast staakt de autofabrikant de verkoop van het model voor onbepaalde tijd. De recall kost de autofabrikant 1,8 miljard dollar (1,5 miljard euro).

In navolging van GM gaat Opel de batterijen vervangen van de Ampera-e, zo laat pr-manager Jeroen Maas van importeur Opel Nederland weten. Eerder voerde de autofabrikant al een software-udate door. Eigenaren van de elektrische auto worden door Stellantis ingelicht over de terugroepactie. Volgens Maas is de capaciteit van de nieuwe batterijen verhoogd met 8 procent. Daarbij heeft de hoogspanningsaccu een onderdelengarantie van 8 jaar of 160.000 km, vanaf het moment van vervanging. Maas heeft geen inzicht in de kosten van de recall voor de autofabrikant.

Hyundai Nederland voert momenteel een grote recall uit van de Kona-EV, die eveneens een batterijcel van LG heeft. Een geselecteerde groep dealers voert de terugroepactie uit. Daarbij hebben ze wel last van een tekort aan onderdelen, melden ze aan Automotive. 

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

GM roept alle Chevrolets Bolt terug | Automotive Online

GM roept alle Chevrolets Bolt terug

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Vanwege brandgevaar worden wereldwijd alle modellen van de Chevrolet Bolt teruggeroepen. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant General Motors voert wereldwijd een recall uit van 73 duizend exemplaren van de Chevrolet Bolt. De terugroepactie is vanwege het gevaar op batterijbranden. Eerder werden tijdens een terugroepactie al 69 duizend elektrische auto’s teruggeroepen. Dat maakt de Amerikaanse autofabrikant bekend. Importeur Opel Nederland riep vorige maand 3.373 modellen van de Ampera-e terug, dat gebruik maakt van dezelfde batterijcel als de Chevrolet Bolt.

GM gaat de door LG geleverde accumodules in alle Bolts vervangen vanwege een fabricagefout. Daarnaast staakt de autofabrikant de verkoop van het model voor onbepaalde tijd. De recall kost de autofabrikant 1,8 miljard dollar (1,5 miljard euro).

In navolging van GM gaat Opel de batterijen vervangen van de Ampera-e, zo laat pr-manager Jeroen Maas van importeur Opel Nederland weten. Eerder voerde de autofabrikant al een software-udate door. Eigenaren van de elektrische auto worden door Stellantis ingelicht over de terugroepactie. Volgens Maas is de capaciteit van de nieuwe batterijen verhoogd met 8 procent. Daarbij heeft de hoogspanningsaccu een onderdelengarantie van 8 jaar of 160.000 km, vanaf het moment van vervanging. Maas heeft geen inzicht in de kosten van de recall voor de autofabrikant.

Hyundai Nederland voert momenteel een grote recall uit van de Kona-EV, die eveneens een batterijcel van LG heeft. Een geselecteerde groep dealers voert de terugroepactie uit. Daarbij hebben ze wel last van een tekort aan onderdelen, melden ze aan Automotive. 

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.