Toezichthouder VS opent onderzoek werking autopilot van Tesla

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
De Amerikaanse toezichthouder onderzoek de werking van autopilot-functie van Tesla. (Foto: Shutterstock)

De Amerikaanse toezichthouder NHTSA opent een onderzoek in de VS naar de zelfrijdende functie van Tesla, de zogeheten autopilot. Dat heeft de National Highway Traffic Safety Administration bekend gemaakt.

Het onderzoek is gericht op de Tesla-modellen Y, S, X en 3 uit de modeljaren 2014-2021, meldt de organisatie. Er zijn naar schatting 765 duizend voertuigen betrokken bij het onderzoek. Volgens de NHTSA zijn er sinds 2018 elf ongevallen geweest waarbij Tesla’s zijn betrokken die tijdens het ongeval hun autopilot of zogeheten traffic aware cruise control hadden ingeschakeld. Bij de ongelukken is één dode gevallen en raakten 17 mensen gewond. 

Correct gebruik

De NHTSA meldt dat de meeste incidenten in het donker plaatsvonden waarbij hulpdiensten moesten worden ingezet om veiligheidsmaatregelen te treffen, zoals wegafzettingen. Eerder onderzocht de organisatie ook al crashes waarbij Tesla was betrokken. Rijhulpsystemen kunnen de veiligheid bevorderen en helpen om de ernst van ongevallen te vermijden, maar bestuurders moeten de systemen correct en verantwoordelijk gebruiken, zo benadrukte een woordvoerder van de NHTSA. Onlangs nog bleek uit onderzoek dat het gebruik van ADAS-rijhulpsystemen de kans op een ongeval met 67 procent verlaagt. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Toezichthouder VS opent onderzoek werking autopilot van Tesla | Automotive Online

Toezichthouder VS opent onderzoek werking autopilot van Tesla

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
De Amerikaanse toezichthouder onderzoek de werking van autopilot-functie van Tesla. (Foto: Shutterstock)

De Amerikaanse toezichthouder NHTSA opent een onderzoek in de VS naar de zelfrijdende functie van Tesla, de zogeheten autopilot. Dat heeft de National Highway Traffic Safety Administration bekend gemaakt.

Het onderzoek is gericht op de Tesla-modellen Y, S, X en 3 uit de modeljaren 2014-2021, meldt de organisatie. Er zijn naar schatting 765 duizend voertuigen betrokken bij het onderzoek. Volgens de NHTSA zijn er sinds 2018 elf ongevallen geweest waarbij Tesla’s zijn betrokken die tijdens het ongeval hun autopilot of zogeheten traffic aware cruise control hadden ingeschakeld. Bij de ongelukken is één dode gevallen en raakten 17 mensen gewond. 

Correct gebruik

De NHTSA meldt dat de meeste incidenten in het donker plaatsvonden waarbij hulpdiensten moesten worden ingezet om veiligheidsmaatregelen te treffen, zoals wegafzettingen. Eerder onderzocht de organisatie ook al crashes waarbij Tesla was betrokken. Rijhulpsystemen kunnen de veiligheid bevorderen en helpen om de ernst van ongevallen te vermijden, maar bestuurders moeten de systemen correct en verantwoordelijk gebruiken, zo benadrukte een woordvoerder van de NHTSA. Onlangs nog bleek uit onderzoek dat het gebruik van ADAS-rijhulpsystemen de kans op een ongeval met 67 procent verlaagt. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.