Toyota houdt vast aan jaarprognose na goed eerste kwartaal

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Autofabrikant Toyota realiseerde in het eerste kwartaal van boekjaar 21-22 een winst van 7,7 miljard euro. (Foto: Shutterstock)

Fabrikant Toyota heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2021-2022 een operationeel resultaat (operating income) gerealiseerd van 997 miljard yen (7,7 miljard euro), tegenover 13,9 miljard (107 miljoen euro) vorig jaar. Dat meldt de fabrikant vandaag.

De nettowinst (net income) bedroeg 927 miljard yen, tegenover 149 miljard yen (1,3 miljard euro) vorig jaar. Hiermee komt de winst in het eerste kwartaal ook uit boven die in boekjaar ’19-’20: toen was de winst 619 miljard yen (4,8 miljard euro).

Chiptekort

De omzet kwam uit op 7,94 biljoen yen (61 miljard euro), een stijging van 72 procent. De wereldwijde verkoop van de fabrikant steeg in de periode april-juni met 49 procent naar 2,8 miljoen auto’s.

De coronacrisis en het microchiptekort zorgden er in het afgelopen kwartaal voor dat de autofabrikant wereldwijd 100 duizend auto’s minder heeft verkocht, zo schrijft het bedrijf in zijn kwartaalcijfers. Vanwege het tekort aan semiconductors was Toyota genoodzaakt om de productie in Tsjechië 2 weken stil te leggen. Toch houdt het bedrijf vast aan zijn prognose voor boekjaar ’21-’22, waarbij Toyota inzet op een stijging van 13,8 procent van het operationele resultaat.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Toyota houdt vast aan jaarprognose na goed eerste kwartaal | Automotive Online

Toyota houdt vast aan jaarprognose na goed eerste kwartaal

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Autofabrikant Toyota realiseerde in het eerste kwartaal van boekjaar 21-22 een winst van 7,7 miljard euro. (Foto: Shutterstock)

Fabrikant Toyota heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2021-2022 een operationeel resultaat (operating income) gerealiseerd van 997 miljard yen (7,7 miljard euro), tegenover 13,9 miljard (107 miljoen euro) vorig jaar. Dat meldt de fabrikant vandaag.

De nettowinst (net income) bedroeg 927 miljard yen, tegenover 149 miljard yen (1,3 miljard euro) vorig jaar. Hiermee komt de winst in het eerste kwartaal ook uit boven die in boekjaar ’19-’20: toen was de winst 619 miljard yen (4,8 miljard euro).

Chiptekort

De omzet kwam uit op 7,94 biljoen yen (61 miljard euro), een stijging van 72 procent. De wereldwijde verkoop van de fabrikant steeg in de periode april-juni met 49 procent naar 2,8 miljoen auto’s.

De coronacrisis en het microchiptekort zorgden er in het afgelopen kwartaal voor dat de autofabrikant wereldwijd 100 duizend auto’s minder heeft verkocht, zo schrijft het bedrijf in zijn kwartaalcijfers. Vanwege het tekort aan semiconductors was Toyota genoodzaakt om de productie in Tsjechië 2 weken stil te leggen. Toch houdt het bedrijf vast aan zijn prognose voor boekjaar ’21-’22, waarbij Toyota inzet op een stijging van 13,8 procent van het operationele resultaat.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.