Renault terug in zwarte cijfers

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Renault

Fabrikant Renault heeft in de eerste helft van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 368 miljoen euro. Vorig jaar leed de fabrikant in deze periode een verlies van ruim 7 miljard. Dat meldt Renault vandaag.

De omzet kwam uit op 23,4 miljard euro (+26,8%). Renault verkocht van al zijn merken ruim 1,4 miljoen auto’s.

Bij de presentatie van de cijfers meldt de fabrikant dat het tekort aan chips en hogere grondstofprijzen een rem zetten op verdere winstgroei. Als gevolg van het chiptekort kan Renault 200 duizend auto’s minder produceren. Ook andere autofabrikanten hebben met dit probleem te maken.

De fabrikant zette eerder dit jaar een grote herstructurering in gang. Het bedrijf wil terug naar het winstniveau van voor de coronacrisis. In 2019 realiseerde het bedrijf een H1 winst van ruim een miljard euro.  

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Renault terug in zwarte cijfers | Automotive Online

Renault terug in zwarte cijfers

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Renault

Fabrikant Renault heeft in de eerste helft van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 368 miljoen euro. Vorig jaar leed de fabrikant in deze periode een verlies van ruim 7 miljard. Dat meldt Renault vandaag.

De omzet kwam uit op 23,4 miljard euro (+26,8%). Renault verkocht van al zijn merken ruim 1,4 miljoen auto’s.

Bij de presentatie van de cijfers meldt de fabrikant dat het tekort aan chips en hogere grondstofprijzen een rem zetten op verdere winstgroei. Als gevolg van het chiptekort kan Renault 200 duizend auto’s minder produceren. Ook andere autofabrikanten hebben met dit probleem te maken.

De fabrikant zette eerder dit jaar een grote herstructurering in gang. Het bedrijf wil terug naar het winstniveau van voor de coronacrisis. In 2019 realiseerde het bedrijf een H1 winst van ruim een miljard euro.  

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.