Nederlander Hoornik in Raad van Bestuur Jaguar Land Rover

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Lennard Hoornik wordt cco bij Jaguar Land Rover. (Foto: Jaguar Land Rover)

Lennard Hoornik is aangesteld als de nieuwe chief commercial officer (cco) bij Jaguar Land Rover. Dat meldt de autofabrikant. Vanuit zijn functie als cco zal hij ook zitting nemen in de Raad van Bestuur van het bedrijf. Hoornik werkte hiervoor onder andere bij Dyson, Sony, Sony Ericsson en HTC. Hij is de opvolger van Felix Bräutigam, die heeft besloten om het bedrijf te verlaten. Hoornik wordt verantwoordelijk voor alle wereldwijde verkoop- en marketingactiviteiten van Jaguar en Land Rover.

“Innovatie is de rode draad in zijn carrière”, aldus Thierry Boloré, ceo van Jaguar Land Rover. Begin dit jaar kondigde Boloré aan vanaf 2025 nog uitsluitend elektrisch aangedreven auto’s te gaan verkopen.

Nederlander Hoornik in Raad van Bestuur Jaguar Land Rover | Automotive Online

Nederlander Hoornik in Raad van Bestuur Jaguar Land Rover

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Lennard Hoornik wordt cco bij Jaguar Land Rover. (Foto: Jaguar Land Rover)

Lennard Hoornik is aangesteld als de nieuwe chief commercial officer (cco) bij Jaguar Land Rover. Dat meldt de autofabrikant. Vanuit zijn functie als cco zal hij ook zitting nemen in de Raad van Bestuur van het bedrijf. Hoornik werkte hiervoor onder andere bij Dyson, Sony, Sony Ericsson en HTC. Hij is de opvolger van Felix Bräutigam, die heeft besloten om het bedrijf te verlaten. Hoornik wordt verantwoordelijk voor alle wereldwijde verkoop- en marketingactiviteiten van Jaguar en Land Rover.

“Innovatie is de rode draad in zijn carrière”, aldus Thierry Boloré, ceo van Jaguar Land Rover. Begin dit jaar kondigde Boloré aan vanaf 2025 nog uitsluitend elektrisch aangedreven auto’s te gaan verkopen.