Rivian haalt 2 miljard euro op bij investeerders

Jeroen Vos Jeroen Vos
EV-startup Rivian gebruikt de financiering voor verdere groei van het bedrijf. (Foto: Ben Moon)

De Amerikaanse EV-startup Rivian heeft 2,65 miljard dollar (2,18 miljard euro) opgehaald bij investeerders. Aan de investeringsronde namen partijen als Fidelity Management and Research Company, Amazon’s Climate Pledge Fund, Coatue en D1 Capital Partners deel. Dat maakt het bedrijf bekend.

RJ Scaringe, oprichter en ceo Rivian, noemt dit jaar belangrijk voor het bedrijf waarin techgigant Amazon al eerder investeerde. “De investeringen zijn doorslaggevend, omdat we dit jaar de R1T, de R1S en de commerciële bestelwagens van Amazon lanceren. Dankzij de steun van onze investeerders kunnen we ons concentreren op deze lanceringen en tegelijkertijd ons bedrijf opschalen voor onze volgende groeifase.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Rivian haalt 2 miljard euro op bij investeerders | Automotive Online

Rivian haalt 2 miljard euro op bij investeerders

Jeroen Vos Jeroen Vos
EV-startup Rivian gebruikt de financiering voor verdere groei van het bedrijf. (Foto: Ben Moon)

De Amerikaanse EV-startup Rivian heeft 2,65 miljard dollar (2,18 miljard euro) opgehaald bij investeerders. Aan de investeringsronde namen partijen als Fidelity Management and Research Company, Amazon’s Climate Pledge Fund, Coatue en D1 Capital Partners deel. Dat maakt het bedrijf bekend.

RJ Scaringe, oprichter en ceo Rivian, noemt dit jaar belangrijk voor het bedrijf waarin techgigant Amazon al eerder investeerde. “De investeringen zijn doorslaggevend, omdat we dit jaar de R1T, de R1S en de commerciële bestelwagens van Amazon lanceren. Dankzij de steun van onze investeerders kunnen we ons concentreren op deze lanceringen en tegelijkertijd ons bedrijf opschalen voor onze volgende groeifase.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.