Volkswagen-productie vertraagd door tekort aan semiconductors

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Foto: Shutterstock

Een tekort aan semiconductors levert een verstoring op in het productieproces in diverse fabrieken in Europa, Noord-Amerika en China. Dit levert een vertraging op voor verschillende modellen van Volkswagen, Seat, Skoda en Audi, en Volkswagen bestelauto’s. Dat meldt fabrikant Volkswagen vandaag. De ‘Semiconductor bottleneck’ is ontstaan doordat de leveranciers hun aandacht verschoven naar onder andere de elektronicamarkt, toen diverse autofabrikanten als gevolg van de coronapandemie de fabrieksdeuren sloten. “Nu de auto-industrie herstelt, zien we een tekort aan semiconductors ontstaan”, meldt Volkswagen in een persbericht. “Dit tekort leidt tot een ernstige verstoring in het productieproces.” Er wordt momenteel naar alternatieven gezocht om het effect te minimaliseren.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Volkswagen-productie vertraagd door tekort aan semiconductors | Automotive Online

Volkswagen-productie vertraagd door tekort aan semiconductors

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Foto: Shutterstock

Een tekort aan semiconductors levert een verstoring op in het productieproces in diverse fabrieken in Europa, Noord-Amerika en China. Dit levert een vertraging op voor verschillende modellen van Volkswagen, Seat, Skoda en Audi, en Volkswagen bestelauto’s. Dat meldt fabrikant Volkswagen vandaag. De ‘Semiconductor bottleneck’ is ontstaan doordat de leveranciers hun aandacht verschoven naar onder andere de elektronicamarkt, toen diverse autofabrikanten als gevolg van de coronapandemie de fabrieksdeuren sloten. “Nu de auto-industrie herstelt, zien we een tekort aan semiconductors ontstaan”, meldt Volkswagen in een persbericht. “Dit tekort leidt tot een ernstige verstoring in het productieproces.” Er wordt momenteel naar alternatieven gezocht om het effect te minimaliseren.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.