‘Ook Japan zint op verkoopverbod brandstofauto’s’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Foto: Shutterstock

Japan overweegt vanaf 2030 een verbod op de verkoop van brandstofauto’s. Dat meldt Reuters op basis van Japanse media. Minister-president Yoshihide Suga pleitte in oktober er al voor om de CO2-uitstoot in 2050 tot 0 te reduceren.

Diverse Japanse autofabrikanten, zoals Nissan, zeggen al klaar te zijn voor een verkoopverbod voor brandstofauto’s. In bijvoorbeeld Groot-Brittannië vanaf 2030 en ook in diverse landen in de Europese Unie, waaronder Nederland, wordt aan een dergelijke verbod gewerkt.

Volgens Reuters zouden in het Japanse plan wel hybride auto’s mogen worden verkocht. 

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

‘Ook Japan zint op verkoopverbod brandstofauto’s’ | Automotive Online

‘Ook Japan zint op verkoopverbod brandstofauto’s’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Foto: Shutterstock

Japan overweegt vanaf 2030 een verbod op de verkoop van brandstofauto’s. Dat meldt Reuters op basis van Japanse media. Minister-president Yoshihide Suga pleitte in oktober er al voor om de CO2-uitstoot in 2050 tot 0 te reduceren.

Diverse Japanse autofabrikanten, zoals Nissan, zeggen al klaar te zijn voor een verkoopverbod voor brandstofauto’s. In bijvoorbeeld Groot-Brittannië vanaf 2030 en ook in diverse landen in de Europese Unie, waaronder Nederland, wordt aan een dergelijke verbod gewerkt.

Volgens Reuters zouden in het Japanse plan wel hybride auto’s mogen worden verkocht. 

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.