‘Britse regering investeert 3 miljard euro in elektrificatie’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De Britse premier Boris Johnson. (Foto: Shutterstock)

De Britse regering gaat 3 miljard euro investeren in de elektrificatie. Hierbij is het opvoeren van het aantal laadpunten in het Verenigd Koninkrijk inbegrepen en moeten er accupakketten voor elektrische auto’s gebouwd worden in de Britse gigafabrieken. Dat schrijft premier Boris Johnson vandaag in de Financial Times.

Johnson bevestigt in zijn column dat er een verbod op de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto’s en busjes komt in 2030. De verkoop van plug-in hybrides en hybride bestelwagens wordt toegestaan tot 2035.

De investering ten gunste van elektrische auto’s en het verbod op de nieuwverkoop van brandstofauto’s maken deel uit van een ambitieus groen herstelplan waar de Britse regering nu mee bezig is. Verdere concrete stappen moeten nog bekend gemaakt worden.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

‘Britse regering investeert 3 miljard euro in elektrificatie’ | Automotive Online

‘Britse regering investeert 3 miljard euro in elektrificatie’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De Britse premier Boris Johnson. (Foto: Shutterstock)

De Britse regering gaat 3 miljard euro investeren in de elektrificatie. Hierbij is het opvoeren van het aantal laadpunten in het Verenigd Koninkrijk inbegrepen en moeten er accupakketten voor elektrische auto’s gebouwd worden in de Britse gigafabrieken. Dat schrijft premier Boris Johnson vandaag in de Financial Times.

Johnson bevestigt in zijn column dat er een verbod op de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto’s en busjes komt in 2030. De verkoop van plug-in hybrides en hybride bestelwagens wordt toegestaan tot 2035.

De investering ten gunste van elektrische auto’s en het verbod op de nieuwverkoop van brandstofauto’s maken deel uit van een ambitieus groen herstelplan waar de Britse regering nu mee bezig is. Verdere concrete stappen moeten nog bekend gemaakt worden.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.