Volkswagen investeert weer meer miljarden in elektrificering

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Volkswagen

Volkswagen Groep gaat in de komende vijf jaar ongeveer 35 miljard euro investeren in de ontwikkeling van batterij-elektrische auto’s en nog eens 11 miljard in de hybridisering van bestaande modellen. Dat meldt het concern vandaag.

De investeringen in digitalisering verdubbelen de komende vijf jaar tot 27 miljard euro. Een belangrijk deel is voor het opbouwen van eigen softwaremogelijkheden. Eerder dit jaar bleken er veel problemen rond de software van de ID.3. Daarna werd de softwaredivisie opnieuw ingericht en werd Audi-ceo Markus Duesmann verantwoordelijk gemaakt voor de ontwikkelingen.

Cruciaal

In de afgelopen jaren werd het investeringsbudget al fors verhoogd tot veertig procent van het totale budget. Nu worden de investeringen opgeschroefd tot 50 procent, van in totaal 150 miljard euro. Daarmee groeit het budget van 60 naar 73 miljard euro.

Het concern houdt er bij zijn begroting rekening mee dat de economie de komende jaren maar licht zal groeien. “Volkswagen is nu een global leader als het gaat om EV-platforms”, zegt ceo Herbert Diess. “In de komende jaren is het cruciaal dat we ook een leidende positie verkrijgen in autosoftware. Onze klanten verwachten duurzame en volledig connected producten.”

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Volkswagen investeert weer meer miljarden in elektrificering | Automotive Online

Volkswagen investeert weer meer miljarden in elektrificering

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Volkswagen

Volkswagen Groep gaat in de komende vijf jaar ongeveer 35 miljard euro investeren in de ontwikkeling van batterij-elektrische auto’s en nog eens 11 miljard in de hybridisering van bestaande modellen. Dat meldt het concern vandaag.

De investeringen in digitalisering verdubbelen de komende vijf jaar tot 27 miljard euro. Een belangrijk deel is voor het opbouwen van eigen softwaremogelijkheden. Eerder dit jaar bleken er veel problemen rond de software van de ID.3. Daarna werd de softwaredivisie opnieuw ingericht en werd Audi-ceo Markus Duesmann verantwoordelijk gemaakt voor de ontwikkelingen.

Cruciaal

In de afgelopen jaren werd het investeringsbudget al fors verhoogd tot veertig procent van het totale budget. Nu worden de investeringen opgeschroefd tot 50 procent, van in totaal 150 miljard euro. Daarmee groeit het budget van 60 naar 73 miljard euro.

Het concern houdt er bij zijn begroting rekening mee dat de economie de komende jaren maar licht zal groeien. “Volkswagen is nu een global leader als het gaat om EV-platforms”, zegt ceo Herbert Diess. “In de komende jaren is het cruciaal dat we ook een leidende positie verkrijgen in autosoftware. Onze klanten verwachten duurzame en volledig connected producten.”

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.