Autoverkoop EU: Meer geëlektrificeerde auto’s dan diesels verkocht

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Voor het eerst in de geschiedenis zijn er in de Europese Unie in één maand meer hybride en elektrische auto’s verkocht dan diesels. Dat meldt dataleverancier Jato vandaag. In september hadden benzineauto’s een marktaandeel van 47 procent in de registraties van nieuwe personenauto’s, terwijl diesels en stekkerauto’s beide tot 25 procent kwamen. Het is een van de belangrijkste reden waarom Jato dit jaar een forse daling in de gemiddelde CO2-uitstoot waarneemt.

Eerder meldde fabrikantenorganisatie Acea dat in september voor het eerst dit jaar het aantal registraties steeg.

Stekkerauto’s zijn goed voor 47 procent van de totale verkoop van geëlektrificeerde auto’s. De Tesla Model 3 is met een kleine zestienduizend eenheden de meest verkochte batterij-elektrische auto’s. De Mercedes A-klasse plugin (4.782) is de meest geregistreerde plugin. De Volkswagen Golf (28.731) is overall het meest geregistreerd. 

jato september 2020

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Autoverkoop EU: Meer geëlektrificeerde auto’s dan diesels verkocht | Automotive Online

Autoverkoop EU: Meer geëlektrificeerde auto’s dan diesels verkocht

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Voor het eerst in de geschiedenis zijn er in de Europese Unie in één maand meer hybride en elektrische auto’s verkocht dan diesels. Dat meldt dataleverancier Jato vandaag. In september hadden benzineauto’s een marktaandeel van 47 procent in de registraties van nieuwe personenauto’s, terwijl diesels en stekkerauto’s beide tot 25 procent kwamen. Het is een van de belangrijkste reden waarom Jato dit jaar een forse daling in de gemiddelde CO2-uitstoot waarneemt.

Eerder meldde fabrikantenorganisatie Acea dat in september voor het eerst dit jaar het aantal registraties steeg.

Stekkerauto’s zijn goed voor 47 procent van de totale verkoop van geëlektrificeerde auto’s. De Tesla Model 3 is met een kleine zestienduizend eenheden de meest verkochte batterij-elektrische auto’s. De Mercedes A-klasse plugin (4.782) is de meest geregistreerde plugin. De Volkswagen Golf (28.731) is overall het meest geregistreerd. 

jato september 2020

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.