Franse milieuminister wil dieselbonus schrappen

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Foto: Shutterstock

De Franse regering is van plan om de inruilbonus voor diesels te stoppen. Dat meldt milieuminister Barbara Pompili op haar Twitteraccount. Frankrijk wil het aantal milieusubsidies terugbrengen. Dat betekent dat de huidige regeling waarbij kopers van een schonere diesel een inruilpremie krijgen van 1.500 euro, wordt geschrapt. In het nieuwe voorstel geldt de subsidie alleen nog op nieuwe benzineauto’s. Daarnaast is er een bonus op de aanschaf van plugins (2.500 euro). De bonus op de aankoop van een nieuwe EV wordt teruggebracht van 6.000 naar 4.000 euro, aldus Automotive News Europe, dat ook meldt dat het voorstel van de regering wel op kritiek kan rekenen: onder andere van de auto-industrie, maar ook binnen de regering zelf omdat er aan de Franse dieseltechnologie 35 duizend banen gemoeid zouden zijn. Het dieselaandeel in de autoverkoop daalde in de afgelopen 8 jaar van 70 naar 30 procent.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Franse milieuminister wil dieselbonus schrappen | Automotive Online

Franse milieuminister wil dieselbonus schrappen

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Foto: Shutterstock

De Franse regering is van plan om de inruilbonus voor diesels te stoppen. Dat meldt milieuminister Barbara Pompili op haar Twitteraccount. Frankrijk wil het aantal milieusubsidies terugbrengen. Dat betekent dat de huidige regeling waarbij kopers van een schonere diesel een inruilpremie krijgen van 1.500 euro, wordt geschrapt. In het nieuwe voorstel geldt de subsidie alleen nog op nieuwe benzineauto’s. Daarnaast is er een bonus op de aanschaf van plugins (2.500 euro). De bonus op de aankoop van een nieuwe EV wordt teruggebracht van 6.000 naar 4.000 euro, aldus Automotive News Europe, dat ook meldt dat het voorstel van de regering wel op kritiek kan rekenen: onder andere van de auto-industrie, maar ook binnen de regering zelf omdat er aan de Franse dieseltechnologie 35 duizend banen gemoeid zouden zijn. Het dieselaandeel in de autoverkoop daalde in de afgelopen 8 jaar van 70 naar 30 procent.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.