Nikola-oprichter treedt terug na verdachtmakingen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Trevor Milton. (Foto: Nikola Motors)

Oprichter Trevor Milton is teruggetreden als voorzitter van de Raad van Bestuur van elektrische autobouwer Nikola. Dat meldt het bedrijf. Milton, die met 20 procent wel de grootste aandeelhouder blijft, doet dit na beschuldigingen van een shortseller.

Deze shortseller, Hindenburg Research, betichte Nikola van fraude door bijvoorbeeld onjuiste informatie te geven over de mogelijkheden van zijn elektrische trucks. Volgens Nikola komen deze beschuldigingen voort uit de wens de koers te laten zakken. 

De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) is inmiddels een onderzoek gestart naar Nikola (dat net als Tesla is vernoemd naar wetenschapper Nikola Tesla).

De beurskoers van Nikola steeg dit jaar naar ongeveer dertig miljard dollar, maar daalde daarna fors en ligt inmiddels op 13 miljard dollar. De omzet van het bedrijf kwam vorig jaar uit op 440 duizend dollar. Het bedrijf heeft vier trucks en één pickup op de planning staan om geproduceerd te worden. Het bedrijf zet daarbij onder meer in op waterstof.  

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Nikola-oprichter treedt terug na verdachtmakingen | Automotive Online

Nikola-oprichter treedt terug na verdachtmakingen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Trevor Milton. (Foto: Nikola Motors)

Oprichter Trevor Milton is teruggetreden als voorzitter van de Raad van Bestuur van elektrische autobouwer Nikola. Dat meldt het bedrijf. Milton, die met 20 procent wel de grootste aandeelhouder blijft, doet dit na beschuldigingen van een shortseller.

Deze shortseller, Hindenburg Research, betichte Nikola van fraude door bijvoorbeeld onjuiste informatie te geven over de mogelijkheden van zijn elektrische trucks. Volgens Nikola komen deze beschuldigingen voort uit de wens de koers te laten zakken. 

De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) is inmiddels een onderzoek gestart naar Nikola (dat net als Tesla is vernoemd naar wetenschapper Nikola Tesla).

De beurskoers van Nikola steeg dit jaar naar ongeveer dertig miljard dollar, maar daalde daarna fors en ligt inmiddels op 13 miljard dollar. De omzet van het bedrijf kwam vorig jaar uit op 440 duizend dollar. Het bedrijf heeft vier trucks en één pickup op de planning staan om geproduceerd te worden. Het bedrijf zet daarbij onder meer in op waterstof.  

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.