Fusiebedrijf PSA en FCA krijgt de naam Stellantis

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Het stond al in de sterren geschreven, denken de autofabrikanten. (Foto: Shutterstock)

Het gezamenlijke bedrijf van PSA en FCA gaat Stellantis heten, zo maken beide fabrikanten bekend. De naam is afgeleid van het Latijnse woord ‘Stello’, dat ‘verlicht door de sterren’ betekent. “Het tekent de nieuwe, ambitieuze samensmelting van historische automerken en sterke bedrijfsculturen, die gezamenlijk een van de nieuwe leiders creëren in het nieuwe mobiliteitstijdperk, met behoud van de exceptionele waarden van de merken”, zo schrijven de fabrikanten. De merknamen van de automodellen blijven dan ook ongewijzigd.Lees ook de analyse: PSA/FCA neemt het op tegen Volkswagen.
PSA (Peugeot, Citroën, Opel) en FCA (Fiat, Chrysler) worden gezamenlijk de vierde autofabrikant ter wereld. De fusie is nog onderwerp van onderzoek door de Europese Unie, omdat er wordt gevreesd dat beide partijen op de bestelautomarkt een te dominante positie innemen.stellantis logo 2020 fotopsa

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Fusiebedrijf PSA en FCA krijgt de naam Stellantis | Automotive Online

Fusiebedrijf PSA en FCA krijgt de naam Stellantis

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Het stond al in de sterren geschreven, denken de autofabrikanten. (Foto: Shutterstock)

Het gezamenlijke bedrijf van PSA en FCA gaat Stellantis heten, zo maken beide fabrikanten bekend. De naam is afgeleid van het Latijnse woord ‘Stello’, dat ‘verlicht door de sterren’ betekent. “Het tekent de nieuwe, ambitieuze samensmelting van historische automerken en sterke bedrijfsculturen, die gezamenlijk een van de nieuwe leiders creëren in het nieuwe mobiliteitstijdperk, met behoud van de exceptionele waarden van de merken”, zo schrijven de fabrikanten. De merknamen van de automodellen blijven dan ook ongewijzigd.Lees ook de analyse: PSA/FCA neemt het op tegen Volkswagen.
PSA (Peugeot, Citroën, Opel) en FCA (Fiat, Chrysler) worden gezamenlijk de vierde autofabrikant ter wereld. De fusie is nog onderwerp van onderzoek door de Europese Unie, omdat er wordt gevreesd dat beide partijen op de bestelautomarkt een te dominante positie innemen.stellantis logo 2020 fotopsa

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.