Afleverstop VW Golf 8 wegens problemen met Ecall

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De Golf 8. (Foto: Volkswagen)

Volkswagen heeft een afleverstop ingelast voor de Golf 8. Er zouden problemen zijn met de online connectivity unit die bij een een ongeval automatisch de hulpdiensten belt, de zogeheten E-call-functie. Dat bevestigt woordvoerder Luuk Hoogezand aan Automotive.

Het zou gaan om een probleem in de software. Tot er een update is worden er geen nieuwe Golfs afgeleverd. Volgens Automobilwoche rijden er momenteel 30 duizend auto’s waarbij dit probleem zich zou kunnen voordoen. De fabrikant kan nog niet zeggen of er voor bestaande klanten een recall komt of dat het euvel bij de eerstvolgende servicebeurt kan worden verholpen. Een E-call systeem in auto’s is in de Europese Unie verplicht.

“Er wordt gewerkt aan een oplossing, eventuele maatregelen worden zo snel mogelijk bekend gemaakt. Daarna weten we ook welke maatregelen er komen voor de 150 auto’s die nu al in Nederland rijden”, aldus Hoogezand.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Afleverstop VW Golf 8 wegens problemen met Ecall | Automotive Online

Afleverstop VW Golf 8 wegens problemen met Ecall

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De Golf 8. (Foto: Volkswagen)

Volkswagen heeft een afleverstop ingelast voor de Golf 8. Er zouden problemen zijn met de online connectivity unit die bij een een ongeval automatisch de hulpdiensten belt, de zogeheten E-call-functie. Dat bevestigt woordvoerder Luuk Hoogezand aan Automotive.

Het zou gaan om een probleem in de software. Tot er een update is worden er geen nieuwe Golfs afgeleverd. Volgens Automobilwoche rijden er momenteel 30 duizend auto’s waarbij dit probleem zich zou kunnen voordoen. De fabrikant kan nog niet zeggen of er voor bestaande klanten een recall komt of dat het euvel bij de eerstvolgende servicebeurt kan worden verholpen. Een E-call systeem in auto’s is in de Europese Unie verplicht.

“Er wordt gewerkt aan een oplossing, eventuele maatregelen worden zo snel mogelijk bekend gemaakt. Daarna weten we ook welke maatregelen er komen voor de 150 auto’s die nu al in Nederland rijden”, aldus Hoogezand.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.